Zavřít reklamu

Přestože odhalil Apple novou generaci čipu Apple Silicon ve formě M2 teprve před pár týdny, má s ním v brzké době velké plány. Vyplývá to alespoň z informací, které se podařily zjistit Marku Gurmanovi z Bloombergu, jenž se dlouhodobě řadí mezi suverénně nejpřesnější zdroje v Apple světě. 

Gurmanovi se tentokrát podařilo zjistit, že Apple v současnosti intenzivně pracuje hned na třech Macích, které by rád čipem M2, respektive jeho výkonnější iterací osadil. V plánu je pak navíc hned 5 jeho verzí, kdy kromě základního M2 dorazí ještě M2 Pro, M2 Max, M2 Ultra a žhavá novinka ve formě M2 Extreme určená pro Mac Pro. Níže naleznete soupis Maců, které jsou v současnosti s čipy M2 ve vývoji a které by tedy mohly dorazit relativně brzy na pulty obchodů:

  • Mac mini s M2 a M2 Pro
  • MacBook Pro 14” a 16” s M2 Pro a M2 Max
  • Mac Pro s M2 Ultra a M2 Extreme

Že vám v seznamu Maců nějaký schází? Máte pravdu, poměrně překvapivě se v něm totiž nenachází 24” iMac osazený čipem M1. Proč tomu tak je sice v tuto chvíli nelze s jistotou říci, avšak možným vysvětlením může být zkrátka jen to, že jej Apple chce osadit až příští rok čipem M3, který dorazí pravděpodobně opět na WWDC a který mu umožní de facto sjednotit launch levné produktové řady Maců. Ta je totiž v současnosti kvůli tomu, že první Macy s M1 dorazily mnohem dřív než iMac M1 dost rozházená. Jedná se však samozřejmě jen o ničím nepodložené dohady, které je třeba brát s patřičnou rezervou. 

Dnes nejčtenější

.