Zavřít reklamu

Že jsou iPhony celosvětově extrémně oblíbené není žádným tajemstvím. Ostatně, na předních příčkách pro nejprodávanější smartphony světa se umisťují pravidelně. Za poslední měsíce však jablečné telefony zabodovaly ve světě dle všeho ještě více než je u nich obvyklé. Vyplývá to alespoň z průzkumu analytiků ze společnosti Counterpoint, kteří nyní zveřejnili jeho výsledky.

Ne jeden, dva ani tři, ale hned pět iPhonů se umístilo v desítce nejprodávanějších smartphonů světa v dubnu. Suverénně nejprodávanějším modelem je iPhone 13, který následuje model 13 Pro Max a 13 Pro. Velmi dobře si ale vede i iPhone 12 z roku 2020, který je 4. nejprodávanějším. Solidní oblibě se těší i SE představené na jaře letošního roku. Naopak iPhony mini v první desítce nejprodávanějších smartphonů zcela chybí, z čehož je jasné, že zájem o ně je malý a tudíž pro Apple nemají smysl dále držet při životě. Na kompletní žebříček deseti nejprodávanějších smartphonů se můžete podívat níže.

Counterpoint-Research-Top-10-Smartphone-Share-for-April-2022

Ačkoliv může Apple jeho prvenství v průzkumu těšit, je třeba jedním dechem dodat, že prodejnost jednotlivých modelů je jedna věc a prodejnost celého portfolia věc druhá a velmi odlišná. Největším prodejcem smartphonů na světě je totiž i přes relativně bídné umístění Samsung, jehož nabídka je extrémně široká a díky tomu je tak schopen oslovit extrémně širokou skupinu uživatelů. To Apple svými modely nezvládá, v minulosti nezvládal a nezdá se, že by tomu mělo být v budoucnu jinak. Na kvantitu však Apple nikdy příliš „nejel“.

Dnes nejčtenější

.