Zavřít reklamu

Před několika týdny Apple na letošní konferenci WWDC představil zbrusu nové verze operačních systémů, a to iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura, watchOS 9 a další. Aktuálně jsou tyto systémy k dispozici v rámci vývojářských beta verzí s tím, že veřejnost se dočká za několik měsíců. Na našem magazínu se ale věnujeme všem novinkám již nyní, abyste byli v obraze, potažmo aby testeři věděli o všech nových funkcích jako první. Určitých vylepšení se dočkal i nativní webový prohlížeč Safari, rozhodně však neočekávejte bůhvíjak velké změny jako v iOS 15.

iOS 16: Jak v Safari spolupracovat ve skupinách panelů

S příchodem aktuálního iOS 15 jsme se v Safari dočkali například příchodu skupin panelů. Díky nim je možné jednoduše rozdělit různé panely do více skupin – například ty domácí a pracovní tak, abyste vždy měli přepínání jednoduché a nemuseli vždy staré stránky zavírat a nové otevírat znova. Dobru zprávou je, že pokud skupiny panelů využíváte, tak na nich budete v iOS 16 schopni spolupracovat s ostatními uživateli, podobně jako třeba v Poznámkách či Připomínkách. Postup pro sdílení skupiny panelů je následující:

  • Prvně je nutné, abyste se přesunuli do nativní aplikace Safari.
  • Jakmile tak učiníte, tak se klepnutím na dva čtverečky vpravo dole přesuňte do přehledu panelů.
  • Zde pak dole uprostřed klepněte na aktuální počet panelů se šipkou.
  • Otevře se malé menu, ve kterém si pak vytvořte nebo rovnou přejděte do skupiny panelů.
  • Následně se ocitnete na hlavní stránce skupiny panelů, kde klepněte vpravo nahoře na ikonu sdílení.
  • Poté už se otevře menu, ve kterém stačí vybrat způsob sdílení, a to přímo uživateli, nebo v rámci aplikace.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na iPhonu s iOS 16 v rámci Safari spolupracovat s více uživateli ve skupinách panelů. To znamená, že díky této funkci může v jedné instanci Safari pracovat více uživatelů najednou. Apple možnosti a využitelnost této funkce skvěle předvedl na samotné konferenci WWDC22, níže vám proto přikládáme galerii, ve které najdete vše zajímavé, k čemu lze spolupráce ve skupinách panelů využít.

Dnes nejčtenější

.