Zavřít reklamu

Dost možná už jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste si na vašem iPhonu potřebovali zaznamenat nějakou myšlenku, nápad či cokoliv jiného. V takovém případě většina uživatelů klasicky iPhone odemkne, přejdou do aplikace Poznámky, vytvoří novou poznámku a začnou psát. Jak se tento úkon zdá být jednoduchý a rychlý, tak věřte, že existují uživatelé, kteří jsou za tak krátkou dobu konkrétní věc schopni zapomenout. Nejen z tohoto důvodu tak Apple před nějakou dobou přidal možnost pro jednoduché zaznamenání poznámky přímo ze zamknuté obrazovky, a to prostřednictvím ovládacího centra. Nyní jsme se dočkali rozšíření možností, jak rychle vytvářet poznámky.

iOS 16: Jak vytvářet rychlé poznámky

S příchodem iOS 16 jsme se dočkali přidání tzv. rychlých poznámek, které můžete vytvářet v prakticky jakékoliv aplikaci. To znamená, že se můžete nacházet třeba v Safari, Připomínkách či například Fotkách a ihned s obsahem, který máte otevřený, můžete vytvořit novou rychlou poznámku, což se rozhodně v některých situacích může hodit. Postup pro vytvoření rychlé poznámky je následující:

  • Prvně je nutné, abyste se nacházeli v aplikaci, kde je k dispozici tlačítko sdílení, které najděte.
  • Jakmile tlačítko sdílení (čtvereček se šipkou) najedete, tak na něj klepněte.
  • Následně v menu sdílení přejeďte směrem dolů, kde se nachází řádky s možnostmi.
  • Zde už jen stačí najít a klepnout na možnost Přidat k rychlé poznámce.
  • Poté se vytvoří nová poznámka s obsahem, kde s ní můžete pracovat.
  • Nakonec nezapomeňte poznámku uložit klepnutím na Uložit vpravo nahoře.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s nainstalovaným iOS 16 velmi jednoduše vytvářet rychlé poznámky. Ať už se tedy budete nacházet prakticky kdekoliv, tak si zobrazený či vybraný obsah můžete do poznámky jednoduše vložit. Jakmile rychlou poznámku uložíte, tak se samozřejmě ihned zobrazí v aplikaci Poznámky.

Dnes nejčtenější

.