Zavřít reklamu

Od vývojářské konference WWDC22, na které jsme se dočkali představení nových operačních systémů, uběhly již více než dva týdny. Konkrétně jsme se dočkali představení iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura a watchOS 9. Aktuálně jsou tyto systémy k dispozici pro vývojáře a testery, veřejnost se pak dočká za několik týdnů. Na našem magazínu už se věnujeme všem novinkám ze zmíněných systémů a v tomto článku si ukážeme 5 novinek v rodinném sdílení z iOS 16.

Jednoduchý přístup k rodině

Pokud jste v minulých verzích iOS chtěli přejít do nastavení rodinného sdílení, tak bylo nutné otevřít Nastavení → váš profil → Rodinné sdílení. To se každopádně s příchodem iOS 16 mění a přístup k rodině je o mnoho jednodušší. Stačí, abyste přešli do Nastavení, kde nahoře, pod vaším profilem, klepněte na řádek Rodina. Zde už se vám pak zobrazí nové rozhraní rodinného sdílení.

rodinné sdílení ios 16

Nastavení jednotlivých členů

V rodinném sdílení z iOS 16 je o mnoho jednodušší spravovat předvolby jednotlivých členů rodinného sdílení. Pokud byste si chtěli zobrazit možnosti, tak přejděte do Nastavení → Rodina. Zde už se vám zobrazí seznam všech členů. Pro správu na člena klepněte, a poté už si můžete zobrazit více možností – například zobrazit Apple ID, nastavení pozice, předplatných, sdílení nákupů a polohy. Popřípadě zde můžete člena odebrat.

Rodinný seznam úkolů

S přepracovaným rozhraním pro rodinné sdílení přišla také nová sekce, která je jeho součástí. Konkrétně nese název Rodinný seznam úkolů a nachází se v ní veškeré funkce a možnosti, díky kterým je možné rodinné sdílení využívat naplno. Pokud jej rozkliknete, můžete si jednoduše například přidat rodinu do zdravotního ID, sdílet polohu či iCloud+ a přidat kontakt pro obnovení. Zobrazíte ji v Nastavení → Rodina → Rodinný seznam úkolů.

Prodloužení limitu skrze Zprávy

Součástí iOS je již delší dobu Čas u obrazovky, kde je mimo jiné možné vašim dětem nastavit limit pro využívání určitých aplikací či her. Navíc k tomu máte stoprocentní kontrolu nad tím, co vaše dítě dělá. V iOS 16 přichází v tomto ohledu jedna malá novinka. Pokud dítěti nastavíte nějaký limit a dojde k jeho vyčerpání, tak vás bude schopné přes Zprávy požádat o jeho navýšení. Pak už je jen na vás, zdali vyhovíte.

Vytvoření dětského účtu

V rámci rodinného sdílení je možné vytvořit dětský účet, který je určen pro všechny uživatele jablečných produktů do 15 let. Pokud byste takový účet chtěli vytvořit, tak je v iOS 16 tento postup o mnoho jednodušší. Stačí, abyste přešli do Nastavení → Rodina, kde vpravo nahoře klepněte na ikonu panáčka s +. Pak už jen na další obrazovce dole klepněte na Vytvořit dětský účet a postupujte podle pokynů.

Dnes nejčtenější

.