Zavřít reklamu

Apple Watch jsou ideálním společníkem pro všechny možné druhy pohybových aktivit, letní sporty nevyjímaje. Své chytré hodinky od Applu si můžete s sebou vzít nejen na běžeckou trať, ale třeba také na plavání či surfování. V dnešním článku vám přinášíme pět tipů a triků, které při letním sportování s Apple Watch určitě využijete.

Výběr sportu

Apple Watch – respektive jejich nativní aplikace Cvičení – nabízí možnost sledování celé řady aktivit včetně těch, které neodmyslitelně patří k létu. Zatímco některé aktivity spadají jednoduše do kategorie Jiné, u dalších cvičení jsou metriky a další náležitosti přizpůsobené konkrétnímu sportu – může jít například o plavání. Pokud v hlavní nabídce Cvičení nevidíte sport, který chcete zvolit, zamiřte až zcela dolů a klepněte na Přidat cvičení. Posuňte se až za sekci s názvem Populární a vyberte požadovaný sport z abecedně seřazených aktivit.

Uzamčení Apple Watch

Pokud se rozhodnete s pomocí Apple Watch měřit také vaši plaveckou aktivitu, dojde ihned po jejím zahájení k okamžitému uzamčení hodinek. Jedná se o preventivní krok, který má zabránit nechtěné interakci s displejem v průběhu plavání a nezáměrnému provádění jiných akcí. Hodinky po plavání jednoduše odemknete otáčením digitální korunky. Pokud chcete plavání pozastavit, stiskněte digitální korunku spolu s postranním tlačítkem. Stejným způsobem můžete poté aktivitu opět zahájit.

Péče o Apple Watch po plavání

Apple Watch jsou navrženy tak, aby odolaly fyzické aktivitě a řadě vlivů s ní spojených, včetně vody. To ale neznamená, že byste jim po koupání či jiné vodní aktivitě neměli věnovat náležitou pozornost. Dokud jsou hodinky zamčené, doporučuje se opláchnout je proudem čisté, studené vody. Poté na hodinkách opakovaně aktivujte Ovládací centrum, kde klepnete na ikonku kapky, čímž hodinky uzamknete, a otáčením digitální korunky z nich vypudíte vodu. K čištění Apple Watch nepoužívejte mýdla, šampony ani jiné podobné přípravky.

Aplikace třetích stran

Pokud vám pro měření vašich letních aktivit nestačí nativní Cvičení na Apple Watch, můžete se obrátit na některou z aplikací třetích stran. App Store nabízí spoustu aplikací pro plavce, ze kterých si určitě vyberete – namátkou můžeme jmenovat například MySwimPro nebo TrainingPeaks. Při výběru aplikací pro plavání se můžete nechat inspirovat jedním z článků na našem sesterském webu.

Přizpůsobení metrik

Pro každého je při sportování důležitý jiný parametr. Apple Watch nabízí uživatelům možnost přizpůsobení metrik, které se budou na displeji vašich hodinek zobrazovat v souvislosti s vaší pohybovou aktivitou. Pro přizpůsobení metrik spusťte na spárovaném iPhonu aplikaci Watch a klepněte na Cvičení. V horní části displeje zvolte Zobrazení cvičení, v seznamu zvolte aktivitu, u které chcete upravit jednotlivé metriky, a vpravo nahoře klepněte na Upravit. Proveďte požadované změny a pro dokončení klepněte vpravo nahoře na Hotovo.

Dnes nejčtenější

.