Zavřít reklamu

Zatímco v předešlých letech se Apple na WWDC novinkám pro ARKit věnoval vždy poměrně ve velkém, letos o něm nepadlo ani slovo. To však v žádném případě neznamená, že si pro něj kalifornský gigant nepřichystal žádné novinky. Vývojářské portál totiž odhalil, že na něm Apple opět výrazně zapracoval a přidal u něj novinky, které jsou více než zdařilé. Jednou z nich je například výrazní vylepšení tvorby 3D půdorysů místnosti. 

Aplikace pro tvorbu 3D půdorysů místnosti v App Store již nějakou dobu jsou. Jejich přesnost však není úplně valná, jelikož se buď spoléhají jen na LiDAR, nebo jen na fotosoustavu telefonu. V rámci ARKitu pro iOS 16 však přidal Apple nové API s názvem RoomPlan, které kombinuje LiDAR s fotoaparátem a zajišťuje tak vyšší přesnost mapování místností. iPhony a iPady osazené LiDAREM se tak díky tomu stanou opět o něco využitelnějšími, což je rozhodně velmi dobrá zpráva – tím spíš, když LiDAR jako takový v současnosti bohužel příliš využití nemá a je tedy na čase, aby zase trochu “ožil”.

Nový iOS 16 vyjde spolu s API RoomPlan v průběhu září. Kdy přesně se tak stane sice není v tuto chvíli jasné, avšak jako nejpravděpodobnější termín se jeví druhá polovina toho měsíce, jelikož by v ní měly dorazit na pulty obchodů i zbrusu nové iPhony 14 (Pro), na které je vydání iOS 16 vázáno. Snad tedy bude stát nový systém po vydání za to. 

Dnes nejčtenější

.