Zavřít reklamu

Součástí prakticky každého operačního systému od Applu je nativní aplikace Mail, která slouží k jednoduché správě vašich e-mailových schránek. Mnohým nenáročným uživatelům nativní Mail vyhovuje, pokud však využíváte vícero schránek a potřebujete nějaké pokročilejší funkce, tak jste nejspíše sáhli po nějaké alternativě, a to především z důvodu absence některých základních funkcí. Před nedávnem jsme se každopádně na WWDC22 dočkali představení nových operačních systémů od Applu v čele s iOS 16, ve kterých najdeme mnoho různých novinek a některé z nich se týkají i nativního Mailu.

iOS 16: Jak naplánovat odeslání e-mailu

Mezi jednu z hlavních funkcí, které jsou k dispozici v alternativních e-mailových klientech, patří možnost naplánování odeslání e-mailu. Díky tomu si můžete e-mail jednoduše předepsat s tím, že k jeho odeslání dojde v budoucí nastavený čas a datum. To se hodí například tehdy, pokud často e-maily řešíte pozdě večer nebo v noci a nechcete v tuto dobu zprávy odesílat. Dobrou zprávou ale je, že v Mailu z iOS 16 už je tato funkce pro naplánování e-mailu k dispozici – stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Mail.
  • Jakmile tak učiníte, tak buď vytvořte nový e-mail, anebo přejděte do rozhraní odpovědi.
  • Nyní si klasickým způsobem vyplňte příjemce, předmět a zprávu, kterou chcete odeslat.
  • Poté v pravém horním rohu podržte šipku pro odeslání e-mailu.
  • Dále se zobrazí malé menu, ve kterém už si jen stačí zvolit, kdy se má e-mail odeslat.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu v aplikaci Mail z iOS 16 naplánovat odeslání e-mailu. Konkrétně jsou zde k dispozici dvě předpřipravené možnosti, a v závislosti na tom, kolik je hodin. Klepnout však můžete také na Odeslat později… s tím, že si následně jednoduše zvolíte přesné datum a čas, kdy má k odeslání zprávy dojít. Po nastavení pak už jen stačí klepnout na Hotovo vpravo nahoře, čímž se odeslání e-mailu naplánuje. Tuto funkci osobně využívám u konkurenčního e-mailového klienta dlouhou dobu a nemůžu si ji vynachválit a rozhodně je dobře, že ji Apple přidal.

Dnes nejčtenější

.