Zavřít reklamu

Před několika dny jsme se na WWDC22 dočkali představení nových operačních systémů od Applu. Konkrétně se jedná o iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura a watchOS 9. Všechny tyto systémy jsou aktuálně k dispozici všem vývojářům a testerům s tím, že veřejnost si bude muset ještě pár měsíců počkat. Novinek je ve všech nových systémech k dispozici víc než dost a na našem magazínu se jim věnujeme, abyste si je případně mohli vyzkoušet nebo se na ně těšit. Pojďme se společně v tomto článku podívat na 5 nových funkcí v Mailu z iOS 16, o kterých byste měli vědět.

Plánování odeslání

Nativní aplikace Mail dostačuje obyčejným uživatelům, ti náročnější si však mohou stěžovat na absenci některých funkcí, které už jsou u konkurenčních klientů dávno k dispozici – třeba plánování odesílání. Dobrou zprávou ale je, že v iOS 16 jsme se dočkali přidání funkce pro plánování odesílání e-mailů. Pokud byste tedy chtěli naplánovat odeslání e-mailu, tak stačí, abyste se přesunuli do rozhraní pro nový e-mail, kde pak podržte prst na šipce pro odeslání. Z menu už si pak jen stačí vybrat, kdy v budoucnu chcete tento e-mail odeslat.

Připomenutí e-mailu

Čas od času se můžete ocitnout v situaci, kdy si v nativní aplikaci Mail omylem otevřete nějaký nový e-mail. Jakmile tak učiníte, tak se označí jakožto přečtený, takže si ho v budoucnu jednoduše nemusíte všimnout, což je samozřejmě problém. Dobrou zprávou ale je, že si v Mail v iOS 16 můžete nově nastavit připomenutí na e-mail. Nejedná se o nic složitého, pouze stačí, abyste po e-mailu přejeli ve schránce prstem zleva doprava a zvolili možnost Později. Pak už si jen zvolte, za jak dlouho se má e-mail připomenout.

Zrušení odeslání

Zcela jistě už se vám někdy stalo, že jste odeslali e-mail, ale ihned poté jste si uvědomili, že jste udělali něco špatně. E-mail jste mohli třeba poslat někomu jinému, mohli jste omylem zapojit připojit přílohu anebo jste zapomněli něco zmínit. Konkurenční e-mailoví klienti dávno nabízí možnost pro zrušení odeslaní e-mailu, a to po dobu několika sekund od odeslání. I tato funkce konečně míří do nativní aplikace Mail, kde konkrétně máte na zrušení odeslaní e-mailu 10 sekund. Pro zrušení odeslaného e-mailu tak stačí pohotově ve spodní části obrazovky klepnout na Zrušit odeslání.

zrušit odeslání mail ios 16

Lepší odkazy

Pokud se rozhodnete do nového e-mailu v rámci aplikace Mail z iOS 16 přidat nějaký odkaz, tak se nově zobrazí v nové podobě. Přiložený odkaz se konkrétně vyobrazí tak, aby jej příjemce nemusel zbytečně otevírat a hned měl představu o co se vlastně jedná. To znamená, že namísto klasického hypertextového odkazu se dotyčnému zobrazí třeba náhled webové stránky apod. Nutno však zmínit, že tato funkce je samozřejmě k dispozici jen v rámci nativní aplikace Mail a v ostatních klientech se takto odkazy nezobrazí.

lepší odkazy mail ios 16

Vylepšené vyhledávání

V případě, že se rozhodnete v aplikaci Mail cokoliv vyhledat, tak se v iOS 16 můžete těšit na lepší zobrazení výsledků. Zobrazit se vám mohou e-maily, které co možná nejvíce odpovídají vašemu vyhledávání a je u nich největší pravděpodobnost otevření, kromě toho si můžete ale také vyfiltrovat přílohy či předměty anebo konkrétní odesilatele. Při vyhledávání si pak můžete ještě zvolit, zdali chcete hledat ve všech schránkách, anebo jen v té aktuální.

Dnes nejčtenější

.