Zavřít reklamu

Aplikaci Ulož.to z App Store již nestáhnete. Apple se ji totiž rozhodl poté, co dostal podnět od společnosti Weemazz 2.0 o její odstranění ve snaze pomoci s bojem proti pirátství a naopak dodržováním autorských práv na internetu. Krok Applu však lze ve své podstatě popsat úslovím “vlk se nažral, a koza zůstala celá”. 

Vedení Ulož.to není s rozhodnutím Applu spokojené a pro Novinky.cz se nechalo slyšet, že se dle něj jedná o snahu poškodit jeho datové úložiště. Proces nahlašování a odstraňování aplikací pak není dle jeho slov transparentní, kvůli čemuž se stávají podobné věci. V tuto chvíli má nicméně již běžet obnovovací proces, který by měl aplikaci Ulož.to vrátit do App Store. Tentýž osud potkal v minulosti i Ulož.to na Google Play, který se právě obnovovacím a schvalovacím procesem na platformu podařilo vrátit. 

Ačkoliv je pro Ulož.to odstranění aplikace z App Store velkou nepříjemností, nejedná se ve výsledku o nic, co by uživatelům zabránilo služeb tohoto úložiště využívat. Webová verze je totiž na iPhonech samozřejmě i nadále dostupná s tím, že z ní lze bez jakéhokoliv problému obsah i nadále stahovat. Pokud jste tedy uživateli Ulož.to i vy, nemusíte se bát, že byste byli náhle na iPhonech odstřiženi od své stahovací mekky. 

Dnes nejčtenější

.