Zavřít reklamu

Pokud chcete s kýmkoliv komunikovat skrze chytrý telefon, můžete k tomu využít jednu z mnoha chatovacích aplikací. K dispozici je třeba WhatsApp, Messenger nebo Telegram, hojně využívané jsou však také Zprávy od Applu, potažmo služba iMessage, která je v nich zabudovaná. Zprávy se s příchodem iOS 16 dočkaly hned několika skvělých vylepšení – primárně lze zmínit možnost pro odstranění a úpravu již odeslané zprávy. Tímto se nám Apple pochlubil přímo na prezentaci, každopádně o několika dalších novinkách se vůbec nezmínil.

iOS 16: Jak obnovit smazané zprávy a konverzace

Dost možná už jste se někdy ocitli v situaci, kdy se vám ve Zprávách podařilo omylem odstranit nějakou zprávu, popřípadě celou konverzaci – a to i po upozornění, které se zobrazí. Zkrátka a jednoduše, ne každý den je posvícení. Pokud se vám v minulosti takto podařilo smazat fotku či video, tak jste v aplikaci Fotky mohli navštívit sekci Nedávno smazané, kde se veškerý smazaný obsah na měsíc uloží, než dojde k opravdovému permanentnímu smazání. Po dobu měsíce je tedy k dispozici možnost obnovení. Ve Zprávách tato sekce chyběla, avšak s příchodem iOS 16 jsme se jí konečně dočkali. Smazané zprávy a konverzace lze tedy na iPhonu obnovit následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu přesunuli do nativní aplikace Zprávy.
  • Jakmile tak učiníte, tak v levém horním rohu obrazovky klepněte na tlačítko Upravit.
  • Zobrazí se malé menu, kde úplně dole stiskněte řádek Zobrazit nedávno smazané.
  • Tímto se ocitnete v rozhraní, kde už lze zprávy a konverzace obnovit.
  • Nakonec nezapomeňte vpravo nahoře klepnout na Hotovo.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s iOS 16 ve Zprávách obnovit smazané zprávy a konverzace. Pro obnovení jednotlivých zpráv či konverzací stačí provést označení a následně klepnout vpravo dole na Obnovit, popřípadě zde pro obnovení veškerého obsahu klepněte bez označení na Obnovit vše. Stále samozřejmě nechybí ani možnost pro okamžité smazání – stačí klepnout vlevo na Smazat nebo Smazat vše. Nutno zmínit, že pokud máte ve Zprávách aktivní filtry, tak tuto sekci zobrazíte klepnutím na Filtry vlevo nahoře, a poté otevřením sekce Nedávno smazané.

Dnes nejčtenější

.