Zavřít reklamu

Představení nové generace čipu M1 Max ve formě M2 Max je sice naplánováno dle dostupných informací až na příští rok, už nyní však známe jeho základní technické specifikace. O jejich vyzrazení se postaraly konkrétně zdroje velmi dobře informované agentury Bloomberg. Na co konkrétně se tedy můžeme těšit? 

Pokud doufáte v to, že se M2 Max dočká oproti M1 Max nějakého výrazného navýšení počtu CPU i GPU jader, musíme vás zklamat. Nic takového se totiž stejně jako v případě základního M2 nestane, jelikož ze 32 grafických a 10 procesorových jader u čipu M1 Max si M2 Max polepší na 12 procesorových a 38 grafických jader. S ohledem na tuto skutečnost tak nelze očekávat ani nějaký brutální výkonnostní nárůst, byť nezanedbatelný taktéž nebude. 

Prvními Macy, které se mají nového M2 Max dočkat, jsou MacBooky Pro spolu s Macy Studio. Jejich představení má Apple totiž podle dostupných informací naplánováno na začátek příštího roku, což načasování představení procesoru odpovídá. Snad tedy nebudou jablíčkáři zklamáni a Apple dokáže udávat novými čipy opět trend. Zda se tak stane či nikoliv ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.