Zavřít reklamu

Pokud jste společně s námi sledovali konferenci WWDC22, na které Apple představil nové operační systémy, tak vám zajisté neunikly ani skvělé novinky v rámci watchOS 9. Tuto novou aktualizaci, která bude pro veřejnost k dispozici za pár měsíců, ocení především uživatelé, kteří milují sport. Právě na sport je totiž watchOS 9 zaměřený a přináší nespočet nových funkcí pro cvičení a sledování zdraví, které si zamilujete. Pojďme se tedy společně v tomto článku podívat na co se mohou uživatelé jablečných hodinek těšit.

Vylepšení sledování běhu

Nejčastěji si uživatelé s využitím Apple Watch nechávají měřit běh. A není se čemu divit, jelikož je to vůbec nejjednodušší a nejdostupnější sport, kterým můžete zlepšit svou fyzickou kondici a mentální zdraví. Pokud tedy i vy rádi běháte, tak vás určitě potěší fakt, že ve watchOS 9 budete schopni o běhu sledovat více informací. Zobrazit si budete moci například kroky, délku běhu, dobu kontaktu se zemí a vertikální oscilaci, tedy míru odrazu v každém kroku.

Příchod sledování více sportů

S využitím Apple Watch můžete sledovat nespočet různých sportů. Pokud se ale řadíte mezi jedince, kteří provádí triatlon, popřípadě pokud prostě a jednoduše sporty rychle měníte, tak jste vždy museli složitě na Apple Watch aktuální cvičení ukončit a spustit nové. S watchOS 9 už tohle nebudete muset řešit, jelikož zde přichází funkce pro sledování více sportů najednou. Konkrétně dokáže tohle multi-sport cvičení automaticky přepínat mezi během, jízdou na kole a plaváním. K automatickému přepínání budou využívány senzory, které zvládnou rozpoznat pohyb.

mpv-shot0501

Vylepšení sledování plavání

Patříte mezi jedince, kteří rádi plavou a své výkony si necháváte měřit s využitím Apple Watch? Pokud ano, tak i vy watchOS 9 oceníte, jelikož jsou zde k dispozici vylepšení pro sledování plavání. Apple Watch nově budou schopny detekovat, zdali plavete s kickboardem a rozpoznají také styl plavání. Vášniví plavci pak budou schopni sledovat také skóre SWOLF, které zaznamenává uplavanou vzdálenost, čas a tempo, frekvenci záběrů, a také identifikuje váš plavecký styl. Pomocí skóre SWOLF je pak možné zlepšit efektivitu plavání.

Závoďte sami se sebou

Pokud se chcete nechat motivovat ke cvičení, tak můžete vyzvat vaše známé na soutěž v aktivitě. Pravdou však je, že ne ve všech případech chcete s někým závodit – přece jenom jde ve finále o to, abyste se vy cítili lépe a pociťovali výsledky, bez nutnosti soutěžení. Z toho důvodu přidal Apple do watchOS 9 novou funkci, díky které budete schopni soutěžit sami se sebou. To se hodí při běhu, kdy například budete moci bojovat proti svému nejlepšímu času a neustále se tak zlepšovat. Apple Watch vás pak mohou informovat o výsledcích, abyste věděli, zdali se zlepšujete, anebo nikoliv. Nechybí ani funkce pro nastavení vašeho cíle s tím, že vás Apple Watch budou při běhu informovat o tom, jaké tempo musíte mít, abyste cíl zvládli splnit.

mpv-shot0499

Zóny srdečního tepu

Pro sledování intenzity tréninku se využívají zóny srdečního tepu. Pokud chcete, aby byl váš trénink nejintenzivnější, tak je nutné co nejvíce rozpumpovat srdce, aby se dostalo do poslední zóny. Dobrou zprávou je, že watchOS 9 dokáže nově tyto zóny srdečního tepu automaticky určit a během tréninku zobrazit, abyste věděli, jak na tom jste, a zdali cvičíte dostatečně tvrdě. Nastavit si ale samozřejmě budete moci také své vlastní zóny, což přijde vhod. O tom, ve které srdeční zóně se nacházíte, se samozřejmě můžete nechat informovat skrze notifikace.

mpv-shot0479

Nové informace pro Spánek

Před nějakou dobou jsme se ve watchOS dočkali aplikace pro sledování spánku. Ta funguje samozřejmě dobře, ale co se týče nějakých podrobných informací, tak ty jednoduše nezaznamenávala. Pokud jste tak chtěli mít stále největší přehled o vašem spánku, bylo třeba stáhnout aplikaci třetí strany. Ve watchOS 9 se však tohle mění a Spánek se dočkal mnohých vylepšení, především tedy co se týče zobrazování dat o spánku. Nově si tak uživatelé mohou zobrazit čas základního a hlubokého spánku, REM spánku a bdění, společně s informacemi o nárůstu či poklesu času spánku apod.

watchOS 9

Léky ve Zdraví

Patříte mezi jedince, kteří berou různé léky, a to v různé dny a časy? Pokud ano, tak pro vás mám skvělou zprávu. Ve watchOS 9, potažmo v aplikací Zdraví, je totiž nově k dispozici funkce, díky které si zde můžete přidat veškeré léky a následně se na ně nechat upozorňovat, abyste nezapomněli na jejich užití. Pokud byste si chtěli léky do Zdraví přidat, stačí do této aplikace přejít, otevřít Prohlížení, a poté sekci Léky.

Dnes nejčtenější

.