Zavřít reklamu

Nejrůznější meditační techniky se v poslední době těší čím dál větší popularitě. Meditace a mindfulness samozřejmě nejsou žádnými novinkami, poslední dobou se ale tyto techniky začínají šířit mezi čím dál početnější publikum. Zatímco někdo si při meditaci vystačí se svou vlastní myslí a schopnostmi, jiní si rádi vezmou na pomoc příslušnou aplikaci. Pokud i vy chcete zkusit meditovat a relaxovat s pomocí vašeho iPhonu, můžete se nechat inspirovat našimi dnešními tipy.

Headspace

Headspace patří mezi nejpopulárnější aplikace pro meditaci a relaxaci. Je opravdu hezky zpracovaná a nabízí různé programy, řízené meditace i zvuky, které vám pomohou zbavit se stresu, zklidnit se, nebo třeba lépe usínat. Aplikace je ke stažení zdarma a nabízí bezplatnou zkušební dobu, po jejímž uplynutí budete mít k dispozici pouze omezenou část obsahu a funkcí. Předplatné začíná na 309 korunách měsíčně. Programy od Headspace ale můžete nalézt například na Netflixu nebo na YouTube .

Aplikaci Headspace stáhnete bezplatně zde.

Insight Timer

Jednou z největších deviz aplikace Insight Timer je opravdu velmi bohatá knihovna meditací, zvuků a relaxačních programů. Aplikace nabízí možnost sledování oblíbených tvůrců, bohaté možnosti vyhledávání, komunitní funkce (diskuzní fóra), řízené meditace i programy beze slov a spoustu dalšího. Naprostá většina funkcí je k dispozici zdarma, v rámci předplatného získáváte například možnost poslechu offline, pokročilé možnosti ovládání nebo třeba nejrůznější kurzy.

Aplikaci Insight TImer stáhnete bezplatně zde.

Smiling Mind

Smiling Mind je zcela bezplatná aplikace, jejíž tvůrci chtějí přiblížit praktiky mindfulness co možná nejširšímu publiku. Nabízí meditační programy pro všechny věkové kategorie, pro různé příležitosti, a je vhodná i pro naprosté začátečníky. Najdete zde jak řízené meditace, tak i relaxační programy bez doprovodného hlasu, programy si můžete ukládat do seznamu oblíbených. V aplikaci najdete také užitečné tipy.

Aplikaci Smiling Mind stáhnete bezplatně zde.

UCLA Mindful

UCLA Mindful je bezplatmá aplikace pro meditaci a relaxaci, na které spolupracovali zkušení experti z oboru. Najdete zde všechny možné typy meditací od těch zcela základních až po specifické meditace, určené lidem se zdravotními problémy. Součástí aplikace UCLA Mindful jsou také informativní videa, podcasty, nebo třeba časovač pro stanovení vlastní délky meditace. Většina meditací je v angličtině, některé jsou k dispozici ve španělštině.

Aplikaci UCLA Mindful stáhnete bezplatně zde.

Calmio

Pokud při meditaci a relaxaci dáváte raději přednost češtině, doporučujeme vám tuzemskou aplikaci s názvem Calmio. Calmio je opravdu povedená aplikace, která je ke stažení zdarma, pokud ale hledáte pouze bezplatný obsah, budete se zde muset spokojit pouze s naprostým základem. Plná verze se všemi kurzy, lekcemi a meditacemi je zpoplatněná, výše předplatného začíná na 189 korunách měsíčně.

Aplikaci Calmio stáhnete bezplatně zde.

Dnes nejčtenější

.