Zavřít reklamu

Úložiště jablečných telefonů se prakticky každým rokem zvětšuje. Zatímco ještě před pár roky bylo naprosto normální vlastnit iPhone s úložištěm o kapacitě například 16 či 32 GB, tak v současné době už prakticky mnohým uživatelům nedostačuje ani úložiště o velikosti 128 GB. Může za to především fakt, že se neustále zvětšuje náročnost na velikost úložiště a jeden z největších dopadů mají fotografie a videa, které jsou každým rokem lepší a kvalitnější. Z toho důvodu je nutné, abyste minimálně v aplikaci Fotky udržovali pořádek a mazali takové fotky a videa, které jsou zbytečné a zabírají místo v úložišti.

iOS 16: Jak smazat duplicitní fotografie

Zatímco v iOS 15 jste museli pro vyčištění fotky procházet postupně jednu po druhé, tak v iOS 16 je tomuto konec – tedy pokud je řeč o duplikátech. Nový systém iOS 16 totiž dokáže všechny duplikáty v knihovně rozpoznat a následně případně také vymazat, což se určitě hodí. Vše se provádí jednoduše stisknutím jen pár tlačítek, takže je postup navíc rychlý a bezbolestný. Postup pro zobrazení a případné smazání duplicitních fotek je následující:

  • Prvně se na vašem iPhonu přesuňte do nativní aplikace Fotky.
  • Jakmile tak učiníte, tak se ve spodním menu přepněte do sekce Alba.
  • Zde pak sjeďte úplně dolů, kde se nachází kategorie s názvem Další alba.
  • V rámci této kategorie pak klepněte na řádek Duplikáty.
  • Následně už můžete začít s duplikáty podle uvážení pracovat.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné jednoduše ve Fotkách najít a odstranit duplikáty. Buď můžete procházet jednotlivé duplikáty po sobě a vždy klepnout na tlačítko Sloučit, anebo pro hromadné sloučení stačí klepnout vpravo nahoře na tlačítko Vybrat, a poté buď klepnutím na Vybrat označit jednotlivé duplikáty ke sloučení, anebo klepnout vpravo nahoře na Vybrat vše, pokud aplikaci věříte a nechcete duplikáty procházet jeden po druhém. Pak už jen stačí dole klepnout na Sloučit duplikáty… Nutno zmínit, že pokud se vám album Duplikáty ve Fotkách nezobrazí, tak je nutné po instalaci iOS 16 nějakou dobu počkat – funkce totiž prohledává celou knihovnu, takže pokud máte více fotek, může proces rozpoznání jednoduše trvat delší dobu.

Dnes nejčtenější

.