Zavřít reklamu

Určitě už jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste byli připojeni na iPhonu k nějaké Wi-Fi síti a chtěli jste někomu heslo sdílet. To samozřejmě bylo možné skrze speciální rozhraní pro sdílení hesla – stačilo, aby se uživatel pokusil klasicky k Wi-Fi připojit s tím, že se vám zobrazí malé okno, ve kterém bylo možné heslo sdílet. Nutno však zmínit, že tento postup nefungoval ve všech případech, navíc k tomu nedošlo k zobrazení samotného hesla Wi-Fi sítě. Doposud tak bylo možné heslo k Wi-Fi zobrazit pouze na Macu v aplikaci Klíčenka, nikde jinde.

iOS 16: Jak zobrazit heslo k Wi-Fi síti

Dobrou zprávou ale je, že v iOS 16 už tomu je jinak. Apple totiž přišel s možností, díky které je možné si heslo ke známé Wi-Fi síti jednoduše zobrazit, a to pomocí pár klepnutí. Jednoduše tak následně můžete heslo s kýmkoliv sdílet, což se samozřejmě hodí v nespočtu různých situací. Možnost zobrazení hesla k Wi-Fi v iOS byla jedna z mnoha funkcí, kterou uživatelé požadovali už delší dobu a konečně se dočkali. Heslo k Wi-Fi síti tak v iOS 16 zobrazíte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu otevřeli nativní aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak rozklikněte kolonku s názvem Wi-Fi.
  • Zde si pak v seznamu Wi-Fi sítí najděte tu síť, od které chcete heslo zobrazit.
  • Následně v pravé části řádku s názvem Wi-Fi sítě klepněte na ikonu ⓘ.
  • Poté v rozhraní s informacemi a nastavením Wi-Fi sítě klepněte na řádek Heslo.
  • Dále je nutné, abyste se pomocí Face ID či Touch ID autorizovali.
  • Ihned poté už se vám v pravé části řádku heslo k Wi-Fi zobrazí.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu v iOS 16 jednoduše zobrazit heslo k Wi-Fi síti. Samozřejmě je takto možné zobrazit heslo k Wi-Fi síti, ke které už jste se někdy prostřednictvím hesla přihlásili. Zároveň je nutné zmínit, že se při každém zobrazení hesla musíte autorizovat, a to buď skrze Face ID, anebo Touch ID – bez autorizace se heslo samozřejmě nezobrazí. Jakmile heslo zobrazíte, tak ho následně můžete ihned zkopírovat, popřípadě můžete provést snímek obrazovky a sdílet jej. Nedojde k zamazání hesla Wi-Fi jako u klasických hesel, každopádně berte v potaz, že se na snímku obrazovky nachází MAC adresa, což je soukromý údaj, který byste neměli sdílet. Ideálně jej tedy ořežte.

ios 16 heslo wi-fi

Dnes nejčtenější

.