Zavřít reklamu

Spekulovalo se o tom už začátkem roku, kdy unikly informace o tom, že by Apple mohl pracovat na napájecím adaptéru se dvěma USB-C porty. To se nyní během úvodní keynote k WWDC skutečně potvrdilo a v Apple Online Store už tak nový 35W dvouportový USB-C napájecí adaptér najdete. Zadarmo ale zrovna není.

Novinka tedy umožňuje nabíjet dvě zařízení současně, a to kabelem zakončeným USB-C konektorem. Doma, v kanceláři i na cestách – iPhone, iPad, MacBook i zařízení s Androidem. Apple ho tedy přímo doporučuje k MacBooku Air, ale využijete jej ostatně i v kombinaci s Apple Watch a AirPody.

Důležité je, že se jedná o dvoudílnou konstrukci, kdy si můžete vidlici měnit dle potřeby a adaptér tak skutečně využít po celém světě. Ten podporuje i funkci USB-C Power Delivery, takže nabízí příkon 100–240V /1,0A. Jedná se pak právě o ten adaptér, který společnost představila spolu s M2 MacBookem Air. Jeho cena v Apple Online Store je 1 690 Kč. Aktuálně ale není k dispozici a společnost u něho jen zmiňuje „Už brzy“.

Dnes nejčtenější

.