Zavřít reklamu

K zasílání textových i multimediálních zpráv z iPhonu nemusíte nutně používat jen nativní Zprávy. Existuje celá řada komunikačních aplikací, které vám v tomto směru prokáží vynikající službu. Mezi tyto aplikace patří například také Telegram. Pokud jej i vy používáte na vašem iPhonu, můžete vyzkoušet našich dnešních pět tipů a triků.

Maximální utajení

Aplikace Telegram se může mimo jiné pochlubit řadou funkcí pro zabezpečení a soukromí. S využitím těchto funkcí můžete Telegram na vašem iPhonu využít k šifrované „tajné“ konverzaci. Jak na to? Nejprve otevřete požadovanou konverzaci a poté klepněte na jméno odesílatele v horní části displeje. Klepněte na More -> Start Secret Chat, a nakonec potvrďte.

Úprava odeslaných zpráv

Odeslali jste někomu v Telegramu zprávu, až poté jste si uvědomili, že jste se dopustili překlepu, a chcete chybu napravit? Aplikace Telegram nabízí možnost zpětné úpravy zpráv s tím, že o úpravě zprávy bude informován i její příjemce. Pro úpravu stačí jen dlouze stisknout vámi odeslanou zprávu a klepnout na ikonku Edit. Nakonec zprávu upravte.

Plánování odeslání

V aplikaci Telegram pro iOS můžete také naplánovat odeslání vaší zprávy na později. Nejprve napište danou zprávu, ale zatím ji pochopitelně neodesílejte. Namísto toho dlouze stiskněte šipku pro odeslání a v menu, které se vám zobrazí, klepněte na Schedule Message. V závěru nastavte požadované datum a čas.

„Tiché“ odeslání

Chcete odeslat někomu zprávu a zároveň chcete mít jistotu, že jej nevyrušíte nebo neprozradíte zvukem notifikace příchozí zprávy? Bez ohledu na to, zda má příjemce vaší zprávy nastavený režimu Nerušit, můžete zprávu na Telegramu odeslat zcela bez zvuku. Stejně jako v předchozím kroku nejprve napište zprávu a dlouze stiskněte šipku pro odeslání. V menu, které se vám zobrazí, nakonec postačí jen klepnout na Send without sound.

Možnosti mazání zprávy

V aplikaci Telegram na iPhonu máte – stejně jako u celé řady dalších aplikací tohoto typu – možnost mazání odeslaných zpráv, a to nejen u vás, ale také u druhé strany. Pro zobrazení možností mazání zpráv nejprve dlouze stiskněte danou zprávu. V menu, které se vám zobrazí, klepněte na Delete. Zobrazí se vám další menu, ve kterém zbývá jen zvolit, zda chcete zprávu smazat jen u sebe, nebo i u druhé strany. V konverzaci se následně objeví informace o tom, že zpráva byla smazána.

Dnes nejčtenější

.