Zavřít reklamu

Ačkoliv se Meta dlouhodobě snaží, aby byl WhatsApp co možná nejlepší, pravdou je, že prostoru pro nejrůznější zlepšení je tu ještě extrémně mnoho. Jeden vymodlený upgrade, který využitelnost WhatsApp posune na další metu, se však naštěstí pomalu ale jistě blíží, jelikož právě začalo jeho testování. Řeč je konkrétně o možnosti editace již odeslané zprávy, díky čemuž tak odpadne “nutnost” mazání zpráv obsahujících chyby. 

V současnosti zprávy odeslané přes WhatsApp nelze jakkoliv editovat, takže skutečně jediné řešení, jak svou chybu opravit, je zprávu smazat a poté ji poslat znovu už s upraveným textem. Tomu však hodlá WhatsApp konečně učinit přítrž. Vývojáři z WABetaInfo si totiž všimli toho, že začal testovat možnost dodatečné úpravy zprávy a to dokonce bez možnosti zobrazení historie úprav protistranou. Celá funkce je nicméně zatím ještě v plenkách, takže je například otázkou, jak dlouho bude možné zprávy editovat po jejich odeslání a tak podobně. Mazání zpráv ve WhatsApp je nicméně umožněno po dobu sedmi minut, takže by nebylo žádným překvapením, kdyby se jednalo o stejný interval. 

whatsapp-edit-message-feature-9to5mac.jpg

Kdy přesně bude novinka veřejnosti uvolněna není v tuto chvíli bohužel jasné. WhatsApp je nicméně bohužel pověstný tím, že si dává s testováním softwarových vylepšení na čas a je tedy možné, že s možností upravovat zprávy vyrukuje až za několik dlouhých měsíců, jako tomu bylo třeba s tmavým režimem. Počítat tedy s tím, že je příchod novinky na spadnutí, nemá příliš smysl. 

Dnes nejčtenější

.