Zavřít reklamu

Jen málokoho by zřejmě napadlo, že po odstranění Fortnite z App Store za porušení pravidel napadlo se pustí tvůrce hry do tak urputného boje s Applem, jak se stalo. Epic Games navíc hodlá Applu zatápět pod kotlem i nadále, což před pár hodinami potvrdil i odvoláním se proti odvolání ze strany Applu ohledně rozsudku soudu, který shledal, že Epic vyžaduje nepřiměřené věci, ale Apple mu musí vyjít částečně vstříc pootevřením platebním možností v aplikacích. 

Šéf Epic Games, který je jednou z nejhlasitějších osobností celého sporu, se nechal v komentáři při příležitosti odvolání slyšet, že celé soudní řízení je v mnoha ohledech špatné, jelikož se v jeho průběhu soud dopustil spousty právních chyb, které výrazně ovlivnily výsledek sporu, které jsou – jak jinak než v očích Epic Games – špatné. Společnost se proto rozhodl nepřestat ve svém zdlouhavém boji s cílem přimět Apple k daleko větší otevřenosti jeho App Storu a potažmo softwarů jako takových. Nutno nicméně jedním dechem dodat, že po stejné věci volají třeba i ve Spotify a další spousta společností, kterým vadí, že jsou Applem určitým způsobem utlačovány. 

Bude extrémně zajímavé sledovat, jak se celá soudní tahanice vyvine a potažmo jak dopadne. Už nyní se nicméně dá s vysokou pravděpodobností hraničící s jistotou říci, že nás čeká ještě velice dlouhá soudní bitva, jelikož ani jedna ze společností nebude chtít v žádném případě uznat pravdu té druhé, což jinými slovy znamená neustálou snahu se odvolávat a tak podobně. 

Dnes nejčtenější

.