Zavřít reklamu

Dost možná jste si někdy při čtení našeho magazínu všimli v nadpisech či jednotlivých článcích znaku . Tento znak dokáže velmi jednoduše a úsporně nahradit název Apple, takže se v mnohých situacích jednoduše hodí. Pokud se však řadíte mezi opravdové jablíčkáře, tak byste rozhodně měli i vy vědět, jakým způsobem se dá na iPhonu znak  napsat. Rozhodně se nejedná o nic těžkého, a pokud prozatím nevíte, jak na to, tak stačí, abyste dočetli tento článek až do konce.

Jak na iPhone napsat symbol 

Abyste mohli na iPhone napsat symbol , tak je nutné využít funkci Náhrada textu. S využitím této funkce si totiž můžete nastavit jakési zkratky, které se po napsání automaticky přemění na cokoliv jiného. Vzhledem k tomu, že znak  není součástí klasické klávesnice, tak je nutné znak vyvolat právě skrze Náhradu textu. V postupu níže si společně ukážeme, jak nahradit napsaný text aappll znakem . Samozřejmě si můžete sami vybrat, jaký text bude pro náhradu využit. Postup je tedy následující:

  • Prvně je nutné, abyste si na vašem iPhonu zkopírovali logo Applu – stačí na něm níže podržet prst a klepnout na Kopírovat.

  • Jakmile symbol zkopírujete, tak se přesuňte do nativní aplikace Nastavení.
  • Následně zde rozklikněte kolonku s názvem Obecné.
  • Zde pak sjeďte o něco níže, kde lokalizujte a rozklikněte sekci Klávesnice.
  • Dále najděte a otevřete kolonku Náhrada textu.
  • V zobrazeném rozhraní nyní klepněte vpravo nahoře na ikonu +.
  • Do textového pole Fráze klasicky vložte zkopírovaný symbol  – podržte zde prst a klepněte na Vložit.
  • Následně do textového pole Zkratka napište aappll, popřípadě jiný text, který se má po napsání v  proměnit.
  • Nakonec už jen stačí, abyste vpravo nahoře klepnuli na tlačítko Uložit.

Pomocí výše uvedeného způsobu jste si tedy úspěšně nastavili náhradu textu, prostřednictvím které je možné psát symbol . Nyní už jen stačí, abyste přešli prakticky kamkoliv, kde můžete psát, například do chatovacích aplikací, a napsali zde aappll, popřípadě jiný vámi zvolený text. Jakmile jej napíšete, tak dojde k automatické proměně na symbol . Výše uvedeným způsobem si můžete samozřejmě nastavit další libovolné náhrady textu, a to pro jiné symboly, popřípadě pro nějaká slova, fráze či názvy, které často dokola musíte vypisovat v plném znění.

apple_logo_iphone_fb

Dnes nejčtenější

.