Zavřít reklamu

Nativní aplikace Zprávy na iPhonu neslouží zdaleka jen k obyčejnému posílání zpráv. V jejím rámci můžete své zprávy nejrůznějšími způsoby vylepšit, spravovat, filtrovat a mnoho dalšího. V dnešním článku si představíme pět užitečných tipů a triků, které by měl ve Zprávách na iPhonu vyzkoušet každý.

Přizpůsobení lišty s aplikacemi

V rámci iMessage je možné také používat celou řadu dalších aplikací, které vám umožní ve zprávách například rozesílat samolepky, odkazy na mediální soubory, sdílet data o pohybové aktivitě a mnoho dalšího. Pokud často používáte v iMessage i jiné aplikace a doplňky, jistě uvítáte možnost nastavit na lištu právě ty ikonky aplikací, které nejčastěji používáte. Pro správu ikonek aplikací na liště v iMessage otevřete libovolnou konverzaci a posuňte lištu s ikonkami doleva, dokud nenarazíte na ikonku tří teček. Klepněte na ni a vlevo nahoře zvolte Upravit. Nakonec stačí jen deaktivovat ikonky aplikací, které nepoužíváte, a tažením uspořádat jejich pořadí.

Filtrování zpráv

Nativní aplikace Zprávy v operačním systému iOS nabízí také možnost filtrace příchozích zpráv. Díky této funkci můžete snadno oddělit zprávy, pocházející od vašich kontaktů, a automatická oznámení nebo zprávy od neznámých příjemců. V hlavním okně nativních Zpráv na vašem iPhonu klepněte na nápis Filtry nahoře. Dostanete se tak k seznamu kategorií, ze kterého se můžete následně dostat ke zprávám od neznámých odesílatelů nebo naopak ke zprávám od vašich kontaktů.

Připnutí zprávy

V iMessage máte také možnost připnout si důležité konverzace na začátek celého seznamu, abyste se k nim mohli kdykoliv snadno a rychle dostat. V seznamu zpráv stačí zkrátka jen dlouze podržet panel s vybranou zprávou, a v menu, které se vám zobrazí, následně klepnout na Přišpendlit. Vybrané konverzace se zobrazí v horní části displeje. Pro zrušení přišpendlení dlouze stiskněte ikonku vybrané zprávy a klepněte na Odšpendlit.

Použití gest

V nativních Zprávách na iPhonu můžete stejně jako ve spoustě jiných aplikací používat k efektivnějšímu a rychlejšímu ovládání také gesta. Pokud například v seznamu zpráv provedete gesto klepnutí dvěma prsty, přejdete automaticky do režimu hromadných úprav, a můžete následně například vybrat několik zpráv, smazat je, nebo je třeba hromadně označit jako přečtené.

Skrytí upozornění na vybrané zprávy

Nativní Zprávy v iOS nabízí nejen možnost skrytí všech upozornění, ale také deaktivaci upozornění pouze na vybrané konverzace. Pokud chcete skrýt upozornění na zprávy pouze u vybrané konverzace, klepněte v seznamu zpráv na náhled konverzace a poté v horní části displeje klepněte na ikonku profilu. Na kartě profilu, která se vám zobrazí, následně aktivujte položku Skrýt upozornění.

Dnes nejčtenější

.