Zavřít reklamu

I přesto, že se pomalu, ale jistě, přesouváme do doby plně bezdrátové, tak samozřejmě i nadále můžeme naše jablečné telefony, společně s dalšími zařízeními, spravovat s využitím drátu a počítače. V případě, že byste iPhone připojili k Macu, tak můžete veškerou správu provádět skrze Finder, kde stačí nalevo klepnout na záložku se zařízením. Využíváte-li Windows, tak se musíte spolehnout na známou aplikaci iTunes, která je pro mnohé uživatele spíše noční můrou.

iTunes jsme původně využívali jak na počítačích s Windows, tak i na jablečných Macích. Později se však Apple v macOS rozhodl iTunes rozdělit na tři různé aplikace a vývoj zde ukončit. Tato aplikace tak zůstala pouze pro Windows a je tomu takto i dodnes. Nelze ale říct, že by se Apple na vývoj iTunes vykašlal – ba naopak. Před pár dny jsme se totiž dočkali aktualizace iTunes pro Windows, konkrétně s pořadovým číslem 12.12.4. Tato verze přichází především s opravami bezpečnostních chyb, které mohly způsobovat zranitelnost zařízení.

Podle dostupných informací ze speciálního dokumentu přímo od Applu přichází iTunes 12.12.4 pro Windows s opravami AppleGraphicsControl, ImageIO, Mobile Device Service, WebKitu a dalších. Jablečná společnost neuvádí, zdali se opravené chyby v minulosti dostaly k potenciálním útočníkům, a zdali již byly zneužity. Pokud tedy chcete mít stoprocentní jistotu bezpečí a ochrany soukromí, určitě proveďte aktualizaci iTunes, a to co nejdříve. Nutno zmínit, že s žádnými dalšími novinkami verze 12.12.4 nepřichází. Tato aktualizace byla opravdu zaměřena pouze na opravy bezpečnostních chyb a dalších systémů tzv. pod pokličkou.

Dnes nejčtenější

.