Zavřít reklamu

Aplikace (nejen) v iOS mohou sbírat určitá data, která jsou následně různými způsoby využívány. Nejčastěji se aplikace snaží sbírat osobní a citlivá data, která jsou následně využívána k lepšímu cílení reklam apod. – zkrátka nic, z čeho by mohl uživatel těžit, ba naopak. Apple se v iOS rozhodl neoprávněný sběr citlivých dat zastavit, a to konkrétně příchodem žádostí o sledování. Díky nim se vás aplikace prvně musí zeptat, zdali ji možnost sbírat vaše osobní data povolíte. Kromě těchto osobních dat však může na Apple zařízeních docházet k vytváření různých analýz.

Jak na iPhone (de)aktivovat sdílení analýz s vývojáři a Applem

Veškeré tyto analýzy, které mohou sbírat vývojáři aplikací či samotný Apple, jsou pak využívány k vylepšování aplikací, respektive jablečných systémů. To, zdali povolíte vytváření a sdílení analýz na vašem iPhonu, si můžete zvolit při úplně prvním spuštění jablečného telefonu, a to v rámci úvodního průvodce. V případě, že jste změnili názor a sdílení analýz byste chtěli zpětně (de)aktivovat, tak samozřejmě můžete. Nejedná se o nic složitého a postupovat stačí následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na iPhone přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže a rozklikněte kolonku Soukromí.
  • Zde se pak přesuňte úplně dolů a otevřete sekci s názvem Analýza a vylepšování.
  • Nakonec stačí, abyste pomocí přepínačů (de)aktivovali vybrané sdílení analýz.

Výše uvedeným způsobem tedy můžete na vašem jablečném telefonu nastavit, zdali bude možné sdílet konkrétní analýzy s vývojáři a Applem. Jak bylo zmíněno, veškerá tato data z analýz jsou využívána k vylepšování aplikací, systémů apod. Pokud se rozhodne pro deaktivaci z důvodu nedůvěry ke sdílení podobných dat, tak mezi naprostý základ patří Sdílet analýzu iPhonu a hodinek, společně se Sdílet data s vývojáři aplikací. Možností je zde ale samozřejmě ještě více, například pro vylepšování Siri a Diktování, sdílení analýz z iCloudu, vylepšování Zdraví a Aktivity a další.

Dnes nejčtenější

.