Zavřít reklamu

K identifikaci se při hovorech využívají telefonní čísla. V případě, že nějaké telefonní číslo máte uložené v kontaktech, tak se namísto něj může zobrazit právě jméno a příjmení dotyčného volajícího. Čas od času se ale můžete ocitnout v situaci, kdy potřebujete vaše telefonní číslo skrýt, aby k němu druhá strana, které voláte, nezískala přístup a vy jste tak zůstali kompletně anonymní. Rozhodně k tomu nepotřebujete žádnou aplikaci třetí strany, pouze stačí, abyste párkrát klepnuli prstem.

Jak na iPhone skrýt telefonní číslo

V případě, že potřebujete skrýt vaše telefonní číslo, tak se v rámci operačního systému iOS rozhodně nejedná o nic složitého. Stačí jen vědět, kam přesně do Nastavení zabrousit. Jakmile telefonní číslo skryjete, tak zůstane skryté po celou dobu, tedy dokud neprovedete jeho opětovné zobrazení. V případě, že využíváte dvě SIM karty, tak si skrytí identity můžete u každého čísla nastavit zvlášť. Postup pro skrytí vašeho telefonního čísla je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu otevřeli nativní aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, kde najděte a rozklikněte kolonku Telefon.
  • Následně opět přejděte níže, a to až ke kategorii s názvem Hovory.
  • V rámci této kategorie pak lokalizujte řádek Zobrazit moje ID, který otevřete.
  • Pokud využíváte dvě SIM karty, tak si nyní zvolte, pro kterou chcete telefonní číslo skrýt.
  • Nakonec stačí přepínačem deaktivovat možnost Zobrazit moje ID.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na iPhonu jednoduše skrýt vaše telefonní číslo. Jakmile ho budete chtít opětovně nechat zobrazit, stačí pouze funkci Zobrazit moje ID opětovně aktivovat. Každopádně existuje ještě jeden způsob, pomocí kterého lze vaše telefonní číslo skrýt – konkrétně je nutné přejít do číselníku v aplikaci Telefon. Pokud byste chtěli vaše číslo nechat skrýt, tak stačí vytočit *31#. Pro opětovné zobrazení telefonního čísla pak vytočte #31#. Díky těmto kódům je možné telefonní číslo nechat skrýt také jednorázově, a to tak, že zadáte #31#TEL_ČÍSLO, tedy například #31#604555666, a poté stisknete tlačítko pro volání.

Dnes nejčtenější

.