Zavřít reklamu

Pokud sledujete dění na akciovém trhu a ve světě kryptoměn, dost možná jste již zaznamenali obrovské propady v obou těchto případech. Největší cenový propad aktuálně zažívá bitcoin, který za poslední půl rok ztratil 56 % své hodnoty. Během posledních 5 dní je propad celých 21 % a jen během dneška klesla hodnota této nejznámější kryptoměny o 6 %. Bitcoin se tak dostal ze svého maxima v podobě téměř 1,5 milionu korun pod hranici 700 tisíc korun, což je rozhodně více než pozoruhodné. Poslední podobný propad hodnoty bitcoinu jsme zažili vloni v červenci.

Někteří z vás si nyní dost možná říkají, že se jedná o kompletní zkázu, a že bitcoin už nikdy nepůjde zpátky nahoru. Jenže takhle akciové trhy a kryptoměny rozhodně nefungují. Je naprosto přirozené, že se hodnoty akcií a kryptoměn neustále mění, a že dochází k prudkým propadům hodnot, stejně jako k jejich navyšování. To znamená, že když jde hodnota dolů, dřív nebo později opětovně půjde nahoru. Navíc k tomu je nutné zmínit, že kryptoměny a především technologické akcie jsou nesmírně volatilní, což znamená, že dokáží rychle měnit svou hodnotu. Podobně jako bitcoin ztrácí svou hodnotu index NASDAQ, který shromažďuje technologické giganty. Ten ztratil za poslední půlrok svou hodnotu o téměř 30 %. Investování do kryptoměn a akcií je tak opravdu rizikové, což je ale všeobecně známý fakt.

Souvisejíci

Nejvíce amatérských investorů se začalo objevovat v době pandemie koronaviru. Tito investoři v době pandemie často nakoupili hromadu kryptoměn či akcií za relativně vysoké ceny, což znamená, že aktuálně mohli ztratit klidně polovinu všech svých financí. To je samozřejmě velmi strašidelné, a pokud patříte mezi takové jedince, tak poslední věc, kterou byste měli udělat, je veškeré akcie a kryptoměny, kvůli strachu a vidiny získání alespoň části peněz nazpět, prodat. Právě prodávání akcií a kryptoměn ještě více prohlubuje ztráty hodnot. Jak se bude hodnota kryptoměn a akcií vyvíjet do budoucna nelze předpovědět. Někteří přední investoři předpokládají ještě větší propad hodnot. Jak už jsem ale zmínil výše, když jde hodnota dolů, tak dříve nebo později půjde i nahoru – stačí, abyste akcie i kryptoměny nadále drželi a neprodávali. Ne nadarmo se říká, že investovat byste měli jen takový obnos peněz, se kterým už nebudete počítat.

bitcoin stonks

Dnes nejčtenější

.