Zavřít reklamu

Přestože od představení a následného spuštění prodejů lokalizátoru AirTag uplynul již více než rok, zcela dokonalý z hlediska softwarového fungování tento produkt stále není. Například v posledních týdnech si v souvislosti s nimi stále více jablíčkářů stěžuje na falešná oznámení sledování cizím AirTagem, která jim chodí na iPhony. Apple nicméně již o problému ví a zřejmě jej aktivně řeší. 

Celý problém se projevuje ve své podstatě naprosto jednoduše. Jablíčkářům chodí zničehonic třeba i uprostřed noci notifikace, které je upozorňují na to, že je v jejich blízkosti cizí AirTag, kterým mohou být sledováni. Když však začnou toto oznámení prověřovat, jednak ve své blízkosti žádný cizí AirTag nenajdou a jednak mapa, která se na iPhonu zobrazí, aby pomohla pohyb cizího AirTagu odhalit, ukazuje naprosté bludy. Cesta AirTagu v ní je totiž znázorněna vodorovnými čárami, které prochází třeba i vodou, okolními domy a tak podobně – tedy jinými slovy místy, na které se zkrátka dostat nedá. Zcela evidentně se tak jedná o chybu. 

Jelikož si na problémy stěžuje čím dál tím více jablíčkářů, Apple se začal dle svých slov již problémem zabývat a nyní uvedl ústy svého tiskového mluvčího jednu z možných příčin. Problémy mohou tkvět konkrétně ve zmatení polohových služeb iPhonu, což se může stát zachycením vícero WiFi signálů v dané lokalitě. Krátkodobým řešením problému pak je dle Applu vypnutí a následné zapnutí polohových služeb, čímž by mělo dojít k jejich restartu a v ideálním případě i “vzpamatování se”. Dá se nicméně předpokládat, že nebude trvat dlouho a Apple přispěchá s plnohodnotnou opravou. 

Dnes nejčtenější

.