Zavřít reklamu

V dnešním článku se podíváme na software YT Saver, který umožňuje snadné stahování video obsahu z celé řady streamovacích služeb na webu, přičemž primárně je software zaměření na YouTube. Pokud tedy máte několik videí na YouTube, o které nechcete přijít, ať už je to z jakýchkoliv důvodů, za pomocí softwaru YT Saver je možné takto ohrožená videa zachovat a zálohovat. Pojďme se podívat, jak tento software funguje v praxi.

Software YT Saver je dostupný jak na Windows, tak na Mac a free verze programu (o placených funcích níže) jsou dostupné na webových stránkách vývojářů. Po stažení a rychlé instalaci je možné začít ihned s používáním, které je navíc velice jednoduché a zvládne ho každý.

Základem je nejprve nastavit, v jakém formátu (aplikace jich podporuje opravdu mnoho, a to jak na vstupu, tak na výstupu), kvalitě a s jakými dalšími prvky (titulky a jejich jazyk) chcete požadované výstupy ukládat, případně kam. Dále si aplikace dokáže například načíst cookies z prohlížečů, díky čemuž vás například dokáže přihlásit na YouTube skrze vlastní integrovaný prohlížeč.

YT_Saver_5

Po nastavení je možné aplikaci používat, což je v praxi velice jednoduché, viz následující postup:

  1. V první řadě je třeba si zkopírovat odkaz na video, které chcete stáhnout
  2. Dále ho vložit do aplikace a vše ostatní již probíhá automaticky
  3. Aplikace video najde na daném serveru či platformě, načte a začne jeho stahování, jehož postup je vidět v uživatelském rozhraní
  4. Stažená videa se objevují v panelu „Downloaded“, kde jsou vidět některé doplňující informace, jako délka, velikost či formát

Aplikace kromě stahování umožňuje i konvertování videa/audia do jiných formátů, a to prostřednictvím záložek „Converting“ a poté „Converted“. I zde je nutné si nejprve načíst požadované (a lokálně uložené) soubory, následně zvolit formát výstupu a zahájit celý proces. Ovládání je velice snadné, intuitivní a zvládne ho každý.

Kromě stahování z YouTube aplikace umožňuje i stahování multimédií například z Vimea, TikToku, Spotify, Facebooku, Instagramu a dalších. Kromě toho, aplikace zvládá také stahovat kompletní playlisty, přičemž aplikace jejich URL automaticky rozpozná a nabídne další dialogové okno s detailnějším nastavením (výběr videí v playlistu, formáty, číslování apod.).

YT_Saver_2

Jak již padlo výše, zkušební verze aplikace je dostupná zdarma všem Windows/macOS uživatelům a nabízí omezenou funkcionalitu. Pro kompletní odemčení všech funkcí je třeba zakoupit licenci, kterou je možné platit buď periodicky (20 USD ročně nebo 10 USD měsíčně), nebo zaplatit 30 USD jednorázově a mít odemčenou aplikaci napořád. Cenové nabídky včetně detailních informací o produktu najdete zde.

Dnes nejčtenější

.