Zavřít reklamu

S příchodem iOS 14 jsme se dočkali několika výrazných novinek. Mnoho z nich se odehrálo na domovské stránce. Z jsme se konkrétně dočkali přidání knihovny aplikací, která slouží k seskupení všech nepoužívaných aplikací. Kromě toho ale Apple přišel se zbrusu novými widgety, které se staly jednoduššími, modernějšími a zkrátka lepšími. Co se widgetů týče, tak kromě toho, že si je konečně můžeme přesunout na jednotlivé stránky mezi ikony aplikací, tak jablečná společnost přidala také chytré sady widgetů, kdy se na místě jednoho můžete nacházet vícero widgetů, mezi kterými pak můžete jednoduše listovat.

Jak na iPhone upravit nastavení chytré sady widgetů

Tomu, jak vytvořit chytrou sadu widgetů, už jsme se na našem magazínu věnovali. Málokdo ale ví o tom, že si u chytré sady můžete změnit pár předvoleb. Konkrétně jsou u ní k dispozici dvě možnosti, a to Dynamické otáčení, díky kterému se bude automaticky měnit zobrazovaný widget v závislosti na aktuální potřebě, společně s Navrhované widgety, díky které se mohou v rámci chytré sady zobrazovat nějaké widgety navíc, jenž systém jednoduše uzná za vhodné. Pokud byste si tyto předvolby chtěli změnit, postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na iPhonu na domovské obrazovce lokalizovali chytrou sadu widgetů.
  • Jakmile ji najdete, tak na ní delší dobu podržte prst.
  • Následně se po chvíli držení zobrazí malé menu, ve kterém zvolte Upravit sadu.
  • Poté už se zobrazí rozhraní pro úpravu chytré sady.
  • Možnosti Dynamické otáčeníNavrhované widgety můžete jednoduše (de)aktivovat níže.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu upravit předvolby chytré sady widgetů. Kromě výše zmíněného můžete v tomto rozhraní pro úpravu chytré sady také jednoduše odstranit jednotlivé widgety, které se z ní skládají – stačí klepnout na ikonu – v levém horním rohu. Měnit můžete jednoduše také pořadí widgetů v sadě, a to jednoduchým uchopením prstem a přemístěním výše či níže. Podobným způsobem pak můžete měni předvolby i klasických widgetů – po podržení prstu akorát zvolte možnost Upravit widget.

Dnes nejčtenější

.