Zavřít reklamu

Přestože v předešlých letech Apple kompatibilitou svých operačních systémů prakticky nehýbal, díky čemuž tak prodloužil život některým již skutečně starým produktům, letošní rok bude v tomto směru dle všeho jiný. Že všechny iPhony a iPady podporující nyní iOS 15 a iPadOS 15 nedostanou podporu “šestnáctkových” systémů se totiž šušká již dlouho a jak se nyní zdá, tento krok potvrdil i samotný Apple – byť nepřímo. 

Před pár hodinami zaktualizoval Apple na svém webu seznam zastaralých produktů, které již nehodlá hardwarově podporovat, což s sebou z logiky věci nese i konec podpory softwarové. Ostatně, bylo by naprosto nesmyslné vydávat aktualizace na zařízení, pro které již nemám náhradní díly a tedy není v mém zájmu jej udržet při životě. A právě na tento seznam nyní přibyl iPad Air 2, který přitom ještě loňský iPadOS 15 dostal. Pokud jej tedy vlastníte a jde vám vždy o nejnovější operační systém, začněte se pomalu poohlížet po novém tabletu. 

Ačkoliv může jablíčkáře těšit svým způsobem to, že servisní usmrcení iPadů Air 2 nelze vnímat vyloženě jako jasné podepsání ortelu i nad některými iPhony, jelikož v Airech 2 jsou nasazeny procesory, které v iPhonech nenaleznete, je velmi pravděpodobné, že se tak stane. Obecně se počítá s tím, že kvůli výkonnosti již nebude potřebám dostačovat minimálně iPhone SE 1. generace spolu s iPhony 6s a 6s Plus, jelikož tato zařízení sdílí stejný procesor. Potvrzení těchto spekulací se ostatně dočkáme už poměrně brzy – konkrétně zhruba za měsíc, kdy si iOS 16 a další nové OS Applu odbudou svou premiéru. 

Dnes nejčtenější

.