Zavřít reklamu

Přestože prodeje Maců v posledních měsících pozvolna rostou, Applu nepomohly ubránit místo na výsluní pro jeho prohlížeč Safari. Jak totiž vyplývá z nových dat společnosti StatCounter, Safari bylo nedávno předběhnuto prohlížečem Edge od Microsoftu, jehož popularita navíc pozvolna roste. Nedá se proto očekávat, že se pořadí v dohledné době opět změní. 

Ještě v lednu roku 2021 mělo Safari 10,38% podíl v prohlížečovém světě. Od té doby však pozvolna klesá a nyní se pohybuje zhruba na 9,61 %. Ačkoliv se nejedná o nějak závratný pokles, díky pozvolnému růstu Microsoftu Edge propadl prohlížeč od Applu o jednu pozici na celkové třetí místo oblíbenosti. Edge totiž v současnosti drží 10,07% podíl. Kalifornského giganta může nicméně těšit alespoň fakt, že ze třetího místa ho prakticky stoprocentně nikdo dlouho nesesadí, jelikož je na něm Mozilla s jejími 7,86 %. Obliba Safari by tedy musela spadnout naprosto neuvěřitelně, což je téměř vyloučeno. 

Bude velmi zajímavé sledovat, jak se Apple s neustálým poklesem obliby v nadcházejících měsících či letech popere. Pravdou totiž je, že obliba jeho prohlížeče klesá i přesto, že do něj v poslední době přidal relativně velké množství nejrůznějších vylepšení, které měly právě jeho oblibu pozvednout. To se však zcela evidentně nepovedlo, zatímco v případě konkurence tomu bylo naopak. 

Dnes nejčtenější

.