Zavřít reklamu

iPhone klávesnice se zasekává je termín, který s největší pravděpodobností někdy vyhledá každý majitel jablečného telefonu. Dost možná už jste se někdy ocitli v situaci, kdy vám klávesnice na iPhone ihned nereagovala na stisknuté znaky, popřípadě může trvat, než se klávesnice vůbec zobrazí. Ani jeden z těchto problémů není zrovna dvakrát příjemný a uživatele tak dokáže pořádně rozhořčit. Většina problémů v iOS má však naštěstí své řešení a stejně to platí i v případě zasekávající se klávesnice na iPhone. Máte-li i vy problémy s klávesnicí na jablečném telefonu, tak se vám tento článek bude hodit.

iPhone klávesnice se zasekává: Jak tento problém jednoduše vyřešit

Příčinou zasekávání klávesnice na iPhone je její slovník. Možná jste si všimli toho, že když jste v rámci iOS napsali nějaké nespisovné či cizí slovo, tak se vám ho systém pokusil opravit, avšak pokud jste jej psali opakovaně, tak si jakýmsi způsobem „zvykl“ a usoudil, že je tohle slovo pro vás správné, tudíž s pokusy o opravu přestal. Taková slova si iPhone přidá do slovníku a problém je v tom, že jakmile se za dobu několika let nahromadí, tak to slovník jednoduše přestane zvládat a začne způsobovat zasekávající se klávesnici. Řešením je tak provedení kompletního resetu slovníku klávesnice, který provedete následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kousek níže, kde najděte a rozklikněte Obecné.
  • Následně v této sekci sjeďte úplně dolů a rozklikněte kolonku Přenést nebo resetovat iPhone.
  • Poté ve spodní části obrazovky stiskněte možnost Resetovat.
  • Tímto se zobrazí menu, ve kterém klepnutím vyberte Obnovit slovník klávesnice.
  • Nakonec stačí, abyste zadali svůj kódreset potvrdili.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné resetovat slovník na iPhone pro vyřešení zasekávání klávesnice. Nutno zmínit, že provedením výše uvedeného postupu nepřijdete o žádná data ani nastavení, takže se není čeho obávat. Dojde pouze k tomu, že se vymaže paměť slovníku jablečného telefonu, což pro vás znamená, že budete iPhone muset některým specifickým slovům, které se ve slovníku nenachází, opětovně naučit. Nejedná se však o problém, pouze párkrát nenecháte systém konkrétní slova opravit a za pár dní tak bude iPhone většinu potřebných slov znát.  K zasekávání klávesnice může často docházet také po provedení aktualizace iOS – i v takové situaci lze reset slovníku pro vyřešení problému využít.

Dnes nejčtenější

.