Zavřít reklamu

Nativní webový prohlížeč Safari v iOS nabízí již ve svém výchozím nastavení řadu skvělých funkcí. Pokud si ale tento prohlížeč chcete přizpůsobit opravdu naplno, vyplatí se vám provést jisté změny v nastavení. V dnešním článku si představíme pět nastavení v Safari na iPhonu, která se vyplatí změnit.

Automatické zavírání karet

Téměř každý z nás jistě zažil situaci, kdy po určité době používání Safari zjistil, že má v prohlížeči na svém iPhonu otevřené velké množství karet, které již rozhodně nevyužije. Pokud chcete předejít zbytečně velkému množství otevřených nepotřebných karet, spusťte na vašem iPhonu Nastavení -> Safari, kde v sekci Panely klepnete na Zavřít panely a zvolíte požadovaný časový úsek.

Upozornění na nedůvěryhodné stránky

Na internetu můžete kromě zcela neškodných stránek narazit také na potenciálně podvodné weby. Přestože u většiny webů tohoto typu není nijak těžké odhalit, že se nejedná zrovna o důvěryhodné stránky, určitě se v Safari vyplatí nastavit upozornění na to, že se chystáte přejít do ne zrovna bezpečné zóny. Pro aktivaci těchto upozornění spusťte na vašem iPhonu Nastavení -> Safari. V sekci Soukromí a zabezpečení poté aktivujte položku Upozornit na phishing.

Změna vyhledávače

Co se týče hlavního vyhledávacího nástroje, každý má jiné preference, a ne všem musí nutně vyhovovat Google. Pokud chcete v Safari na vašem iPhonu změnit vyhledávací nástroj, spusťte Nastavení -> Safari. V sekci Hledání klepněte na Vyhledávač a zvolte nástroj, který vám nejvíce vyhovuje.

Přístup stránek

Webové stránky mohou při prohlížení získat přístup k funkcím, jako je třeba webkamera nebo mikrofon. Pokud chcete tato povolení k přístupu zkontrolovat a případně změnit, spusťte na vašem iPhonu Nastavení -> Safari. Zamiřte do sekce Nastavení pro webové stránky, kde můžete provést potřebná nastavení a přizpůsobení.

Skrýt IP adresu

Prohlížeč Safari v novějších verzích operačního systému iOS nabízí kromě jiného také možnost skrytí vaší IP adresy před trackery. Stačí, když na vašem iPhonu spustíte Nastavení -> Safari. Zde přejdete do sekce Soukromí a zabezpečení -> Skrýt IP adresu, a aktivujete skrytí IP adresy před trackery. Pokud jste předplatiteli služby iCloud+ , můžete svou adresu skrýt také před webovými stránkami.

Dnes nejčtenější

.