Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi jedince, kteří vlastní AirPody a jakýkoliv jablečný počítač, tak už jste se dost možná někdy ocitli v situaci, kdy vám hrálo je jedno sluchátko. V takovém případě se uživatelé snaží obě sluchátka zprovoznit tak, že je například obě vloží zpět do nabíjecího pouzdra, a poté opětovně vytáhnou, popřípadě mohou vyzkoušet restartovat Mac. Pravdou ale je, že ve většině případech tyto klasické postupy nefungují a uživatelé jsou tak donuceni provést kompletní reset AirPodů. Následně už začnou fungovat obě sluchátka, co si však budeme nalhávat, nejedná se o úplně ideální a jednoduchý postup, protože se od AirPods odpojíte na všech zařízeních.

Co dělat, když na Macu hraje jen jeden AirPod

V případě, že se někdy v budoucnu ocitnete ve stejné situaci, kdy vám bude na Macu hrát jen jeden AirPod, tak si vzpomeňte na tento článek. Ukážeme si totiž postup, díky kterého je možné chybu s jedním hrajícím AirPodem na jablečném počítači vyřešit, a to naprosto jednoduše. Konkrétně celý trik spočívá v chybě systému macOS, kdy se čas od času může stát, že se vyvážení zvuku přesune kompletně na levý, či pravý AirPod. Kvůli tomu tak jedno ze sluchátek přestává hrát a hraje pouze jedno. Stačí tedy, abyste vyvážení zvuku vrátili zpět doprostřed, a to následovně:

  • Prvně je nutné, abyste v horním rohu obrazovky na Macu klepnuli na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, vyberte Předvolby systému…
  • Tímto se zobrazí okno, ve kterém se zobrazí veškeré sekce určené pro správu předvoleb.
  • Následně v rámci tohoto okna vyhledejte a rozklikněte sekci Zvuk.
  • Nyní v horním menu klepněte na záložku Výstup.
  • Pokud nemáte AirPody připojené, tak je připojte, a poté je klepnutím označte.
  • Níže pak věnujte pozornost posuvníku vedle textu Vyvážení.
  • Ovladač vyvážení bude nastaven úplně doleva či úplně doprava.
  • Chytněte tedy ovladač a přesuňte jej přesně doprostřed.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na Macu opětovně zprovoznit obě dvě sluchátka AirPods, pokud hraje jen jedno. V případě, že vám tento postup nepomůže, jelikož se ovladač vyvážení nachází uprostřed, tak je nutné chybu hledat jinde. V takové situaci už bude nutné provést restart Macu, popřípadě kompletní reset AirPodů. Pokud ani jeden z těchto postupů nezafunguje, tak s největší pravděpodobností bude problém v samotném sluchátku, které bude buď kompletně vybité, anebo může být určitým způsobem zničené.

Dnes nejčtenější

.