Zavřít reklamu

Že Lightning a VGA nejde dohromady? Tak to se pletete. Přímo samotný Apple dokonce prodává vlastní redukci, kterou připojíte k Lightning konektoru vašeho jablečného zařízení a následně získáte možnost pro využití VGA. V tomto článku se ale nebudeme zabývat touto redukcí, kterou zajisté ještě někteří z vás dost možná využívají. Konkrétně si společně ukážeme zajímavé příslušenství, díky kterému uděláte z vašeho Lightning kabelu rádoby kabel s koncovkou VGA.

Pokud se alespoň trochu vyznáte v informačních technologiích, tak víte, že Lightning konektor slouží pro přenos dat a nabíjení, zatímco VGA se využívá pouze pro přenos obrazu. Kvůli tomuto neexistuje možnost, pomocí které byste přímo prostřednictvím VGA konektoru a nějaké redukce mohli nabíjet váš iPhone. Existuje však příslušenství v podobě jakéhosi nástavce ve tvaru konektoru VGA, který můžete navléct na koncovku Lightning kabelu. Při nabíjení iPhonu to tedy vypadá tak, jako byste jej nenabíjeli Lightningem, ale právě legendárním konektorem VGA – viz galerie níže.

Samozřejmě je tohle příslušenství zhotoveno především z legrace, kdybych ale řekl, že se jedná o naprosto zbytečnou věc, tak bych lhal. Jak jistě víte, tak Lightning kabely se prostě a jednoduše lámou, a to především při nešetrném zacházení. Ve většině případech dojde k nalomení kabelu přímo u Lightning koncovky, kvůli čemuž vznikly různé ochranné prvky, které mají zlomení předejít – a k naprosto stejnému účelu lze využít i tento VGA nástavec. Kromě perfektního nostalgického vzhledu tak získáte i ochranu kabelu, takže se takzvaně spojí příjemné s užitečným. Tento VGA nástavec na Lightning byl k dispozici ke koupi zde, bohužel došlo k vyprodání – zajisté jej ale najdete na čínských internetových tržištích.

Dnes nejčtenější

.