Zavřít reklamu

Další herní chuťovkou, která se z velkých platforem podívá na přenosná zařízení s iOS, se stane na konci května vtipné akční RPG Turnip Boy Commits Tax Evasion. Hra od vývojářů ze studia Snoozy Kazoo se silně inspiruje prvními díly legendární série The Legend of Zelda. I když vám ale samotná hratelnost může připadat velmi povědomá, příběh a samotný svět, ve kterém se odehrává, čiší originalitou.

Ve hře se vžijete do role tuřínového chlapce, tedy antropomorfního tuřínu, který si moc nedělá hlavu se zákony společnosti. Vymstí se mu ale řádné neplacení daní, přičemž je dopaden a donucen si své činy odpracovat. Hlavní hrdina se pak stává služebníkem cibulové krále, který ho vysílá na různá dobrodružství po svém království zaplněném množstvím dalších zajímavých zeleninových a ovocných obyvatel.

Při jeho původním vydání chválila kritika Turnip Boye za jeho skvěle napsané dialogy a výbornou hudbu. K nim se přidává léty ozkoušená hratelnost v podobě svižných bojů s pořádnou dávkou úhybných manévrů, originálních hádanek a příměsí revolty proti ustanovenému řádu světa. Sami si hru budete moci vyzkoušet už 24. května, v den, který jako datum vydání odhalilo vypsání Turnip Boye na App Storu. Tam si hru můžete i předobjednat. Limitovaná část bude zdarma, celou hru odemknete za jednorázový poplatek v aplikaci, který by měl vyjít přibližně na 120 korun.

Dnes nejčtenější

.