Zavřít reklamu

Jablečná služba Apple Pay, která je v Česku k dispozici již několik let, je mezi místními opravdu velmi oblíbená. A ještě aby ne – díky Apple Pay totiž nemusíte s sebou nosit žádné platební karty, jelikož je jednoduše uložíte do iPhonu či Apple Watch a platíte jednoduše prostřednictvím nich. Pravdou ale je, že prostřednictvím Apple Pay můžete jednoduše platit i přímo na webu z pohodlí vašeho Macu. V tomto případě se můžete při placení jednoduše ověřit pomocí Touch ID, a pokud ho na jablečném počítači nemáte, tak se stačí ověřit na iPhonu či právě Apple Watch.

Jak na Macu změnit výchozí kartu pro Apple Pay

Do Apple Pay v Macu si samozřejmě můžete uložit několik různých platebních karet. Pokud tedy máte například osobní, firemní a další karty, tak tuto možnost zajisté oceníte. Při platbě přes Apple Pay na Macu si pak stačí z dialogového okna vybrat, kterou platební kartu chcete využít. Pak už se stačí autorizovat a je hotovo. Při zobrazení tohoto okna se vám vždy automaticky jako první objeví ta karta, kterou máte nastavenou jako výchozí. V případě, že byste výchozí platební kartu v Apple Pay na Macu chtěli změnit, jelikož primárně využíváte jinou, tak samozřejmě můžete. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na Macu vlevo nahoře klepnuli na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, vyberte Předvolby systému…
  • Následně se otevře nové okno se všemi dostupnými sekcemi pro správu předvoleb.
  • V tomto okně lokalizujte a rozklikněte sekci s názvem Peněženka a Apple Pay.
  • Zde už jen stačí, abyste dole rozkliknuli menu vedle Výchozí karta.
  • Nakonec si z otevřeného menu vyberte tu platební kartu, která se má stát výchozí.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem Macu nastavit výchozí platební kartu pro Apple Pay. Jakmile tedy na webu budete skrze Apple Pay platit a zobrazí se vám dialogové okno pro potvrzení platby, tak se zde ihned zobrazí výchozí karta, bez nutnosti výběru – tudíž už jen stačí položit prst na Touch ID anebo provést ověření jiným způsobem.

Dnes nejčtenější

.