Zavřít reklamu

Jestliže sledujete dění v technologickém světě, tak vám zajisté včera neuniklo, že se americký vizionář, podnikatel a generální ředitel společností Tesla či SpaceX, Elon Musk, dohodl na odkoupení sociální sítě Twitter, a to konkrétně za 44 miliard dolarů. Je jasné, že se Twitter určitým způsobem pod velením Muska změní – zdali k lepšímu nebo horšímu už záleží na každém uživateli. Pojďme se společně v tomto článku podívat na celkově 5 novinek, kterých by se měl Twitter po odkoupením Elonem Muskem dočkat.

Svoboda slova

Pokud se podíváte na svobodu slova na sociálních sítích, tak zjistíte, že je na tom Twitter ještě dobře. Naprosto bez problémů zde naleznete pornografii, nepodložené informace a mnoho dalšího podobného obsahu, který by se například na Facebooku či Instagramu udržel jen pár minut. I přesto ale nelze tvrdit, že uživatelé na Twitteru mají kompletní svobodu slova. Musk několikrát kritizoval počínání vedení Twitteru za nedodržování vedení slova, což je podle něj velmi důležité. Největší důraz pak Musk vede na svobodu slova v politických názorech. Twitter by tak již co nevidět neměl být vůbec cenzurován, což s sebou přinese jak výhody, tak i nevýhody.

Příchod tlačítka „Upravit“

Být či nebýt – tuto otázku zná asi každý z nás. Pokud bychom ji převedli do sociální sítě Twitter, tak zní mít tlačítko Upravit či nemít. A to je to, oč na Twitteru běží již opravdu dlouhou dobu. Mnoho uživatelů by tedy tlačítko Upravit pro možnost provedení úprav publikovaného tweetu uvítala, mnoho zase nikoliv. I v tomto případě má přidání tlačítka Upravit hned několik výhod a zároveň i nevýhod. Elon Musk každopádně před pár týdny na svém profilu na Twitteru zveřejnil anketu, ve které 73.6 % uživatelů hlasovalo pro přidání tlačítka Upravit – je tedy pravděpodobné, že dřív nebo později se jej opravdu dočkáme a budeme tak schopni své příspěvky po zveřejnění upravovat.

Pryč s podvody

Twitter, stejně jako i ostatní sociální sítě, jsou plné podvodů. Je tedy nutné, abyste při využívání byli co nejvíce obezřetní, ostatně jako kdekoliv jinde na internetu. Terčem podvodu se dokonce stal i samotný Elon Musk, za kterého se vydávala parta podvodníků. Těm se podařilo od příznivců Muska vylákat téměř 50 milionů korun v kryptoměnách. Před několika lety pak byl dokonce účet Muska hacknutý. Největší podvody se na Twitteru dějí kvůli tzv. spambotům, kteří automaticky šíří podvodné příspěvky. Lze tedy předpokládat, že Musk udělá vše pro to, aby jeho Twitter co možná nejvíce od podvodníků, spambotů apod. očistil. Díky tomu by se z Twitteru stalo bezpečnější místo.

Ukončení zobrazování reklam

Stejně jako například Facebook či Instagram, tak i Twitter zobrazuje ve svém rozhraní reklamy. A není se čemu divit, jelikož právě díky reklam mohou všechny sociální služby fungovat. Elon Musk však rozhodně není zastáncem zobrazování reklam na Twitteru – a co si budeme nalhávat, asi nikdo z nás není. Jak ale správně tušíte, tak nějaký zdroj příjmů musí sociální sítě mít a právě reklamy tvoří jejich největší část. Odstranění reklam je tedy nemyslitelné, tedy pokud Musk nemá v plánu chod Twitteru dotovat ze své kapsy. V minulosti Musk prohlásil, že namísto zobrazování reklam je zastáncem toho, aby tato sociální síť fungovala na bázi předplatného, následně však tento příspěvek smazal. Uvidíme tedy, zdali k tomuto dojde, anebo nikoliv. Zaplatili byste si za Twitter bez reklam? Dejte nám to vědět do komentářů.

Kompletně open-source

Poslední novinkou, se kterou by mohl Twitter po odkoupení Elonem Muskem přijít, je kompletní zpřístupnění kódu. Twitter se již od svého začátku vychloubá tím, že je open-source, tedy že veřejnosti poskytuje svůj zdrojový kód. To je sice pravda, na druhou stranu se ale ví, že neposkytuje kompletní kód a některé algoritmy apod. jednoduše utajuje. Elon Musk se opět na svém profilu na Twitteru ptal příznivců, zdali by měl mít Twitter k dispozici kompletní zdrojový kód a 82.7% hlasovalo kladně. Musk v jednom ze svých rozhovorů uvedl, že by měl Twitter zpřístupnit minimálně algoritmus, které využívá k příspěvků. Uvidíme, zdali se tohoto pod křídly Muska dočkáme.

Dnes nejčtenější

.