Zavřít reklamu

Když Apple před zhruba pěti lety představil bezdrátová sluchátka AirPods, tak prakticky nikdo nevěřil tomu, že by se mohlo jednat o tak úspěšný produkt. Nakonec se však za relativně krátkou dobu staly AirPody nejprodávanějšími sluchátky na světě – a ve finále se není čemu divit. Nabízí totiž nespočet různých funkcí, o kterých si konkurence může nechat jenom zdát. Aktuálně už je na světě třetí generace klasických AirPods, kromě nich si pak můžete pořídit ještě první generace AirPods Pro a AirPods Max, kdy u „Proček“ bychom se zanedlouho měli dočkat představení druhé generace. Pokud i vy nějaké AirPody vlastníte, tak by se vám mohl líbit tento článek, ve kterém si ukážeme 5 tipů a triků pro jablečná sluchátka, které byste měli znát.

Sdílení hudby do dalších AirPodů

Pokud si ještě vzpomínáte na doby, kdy frčela klasická drátová sluchátka, tak si zároveň zajisté vybavujete to, jakým způsobem jste se s kamarádem mohli podělit o vaši hudbu. Postup byl jednoduchý – jedno sluchátko jste nechali sobě, zatímco druhé si dal do uší váš kamarád, známý, drahá polovička či kdokoliv jiný. Dráty samozřejmě nebyly nijak dlouhé, takže jste se ani nesměli nijak zvláště pohybovat, jelikož jinak došlo k vyškubnutí sluchátek z uší. S AirPody už vás nic takového trápit nemusí, jelikož existuje funkce pro sídlení vaší hudby do dalších jablečných sluchátek. Stačí, abyste AirPody připojili k iPhonu, a poté otevřeli ovládací centrum. Zde klepněte na ikonu AirPlay v pravém horním rohu prvku pro ovládání hudby. Nakonec stačí klepnout na možnost Sdílet audio…vybrat AirPody, na které se má hudba sdílet.

„Perpetuum mobile“

Když jste si přečetli název tohoto triku, tak si nyní dost možná říkáte, jak perpetuum mobile vlastně může souviset s AirPody. Konkrétně je v tomto případě řeč o možnosti prakticky neomezeného využívání jablečných sluchátek s tím, že se vám nikdy nevybijí. Osobně jsem na tuto „taktiku“ přišel už dávno a překvapuje mě, že o ní mnoho uživatelů neví. Jak jistě víte, tak AirPody dokáží fungovat i samostatně. Pokud tedy chcete mít neomezenou výdrž, tak stačí, abyste si jeden AirPod dali do ucha, zatímco druhý nechte nabíjet v pouzdře, které navíc ideálně nabíjejte. Jakmile se ozve v prvním AirPodu zvuk upozorňující na vybitou baterii, tak jej z ucha vyjměte, vložte do pouzdra a vezměte si druhé sluchátko. Takto můžete celý postup opakovat donekonečna a nemusíte se strachovat z vybití baterie.

Sledování baterie ve widgetu

Samotné AirPody vás dokáží na stav baterie upozornit pouze tehdy, kdy stav jejich baterie klesne na 10 %, následně se stejný zvuk ozve také při kompletním vybití, kdy už sluchátka přestanou hrát. Dobrou zprávou je, že stav baterie vašich jablečných sluchátek můžete jednoduše sledovat na iPhonu, a to v rámci speciálního widgetu Baterie. Pokud byste si tento widget chtěli přidat, tak stačí, abyste přešli na domovské obrazovce doleva, kde klepněte dole na Upravit. Poté stiskněte ikonu + vlevo nahoře, vyhledejte widget Baterie, vyberte si velikostvložte si jej tam, kam potřebujete. V tomto widgetu se vám může zobrazit stav nabití pouzdra, obou AirPodů či každého AirPodu zvlášť, pokud se jejich stav nabití liší.

baterie widget

Využívání jako dětské chůvičky

Věděli jste o tom, že AirPody ve spojení s iPhonem můžete využít jakožto dětskou chůvičku anebo zařízení pro špehování? iPhone totiž můžete využít jakožto mikrofon, ze kterého se bude zvuk přenášet přímo do vašich AirPodů – stačí, abyste byli v dosahu Bluetooth. Pokud byste si chtěli tuto funkci vyzkoušet, tak prvně vaše AirPody připojte k iPhonu. Následně přejděte do Nastavení -> Ovládací centrum, kde níže přidejte klepnutím na ikonu + prvek Sluch. Poté otevřete ovládací centrum, kde stiskněte ikonu ucha (přidaný prvek Sluch). Jakmile tak učiníte, tak už jen stačí, abyste klepnuli na Živý poslech, čímž se funkce aktivuje. Poté ponechte váš iPhone v pokoji s dítětem (či kdekoliv jinde) a následně už se zvuk bude automaticky přenášet do vašich AirPodů.

Zobrazení verze firmwaru

Stejně jako ostatní zařízení od Applu mají i AirPody svůj vlastní operační systém, potažmo firmware. Díky němu může Apple sluchátkům dodávat nové funkce – v minulosti se jednalo například o přidání prostorového zvuku pro AirPods Pro či přidání funkce pro automatické přepínání mezi zařízeními. O nových aktualizacích vás na našem magazínu vždy informujeme a zároveň vám sdělujeme i přesné označení verzí, takže můžete jednoduše zjistit, zdali už máte vaše jablečná sluchátka aktualizovaná, anebo nikoliv. Kde lze ale aktuální verzi firmwaru AirPods zjistit? Nejedná se o nic složitého. Stačí, abyste sluchátka připojili k iPhonu, a poté přešli do Nastavení → Obecné → Informace, kde sjeďte o kus níže a rozklikněte kolonku s názvem vašich AirPodů. Tady už pak aktuální verzi firmwaru najdete.

Dnes nejčtenější

.