Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi uživatele iPhonu, tak jste se dost možná už minimálně jednou ocitli v situaci, kdy se vám v některé aplikaci objevilo dialogové okno, které vás informovalo o jakémsi odvolání akce. Většina uživatelů bohužel nemá ani nejmenší tušení, co vlastně tohle dialogové okno značí, popřípadě z jakého důvodu se vůbec zobrazuje. Pro upřesnění, tohle dialogové okno vyvoláte v některých aplikacích tak, že zatřesete svým iPhonem. Konkrétně se jedná o funkci Zpět zatřesením, což znamená, že pokud jablečným telefonem zatřesete, tak se můžete vrátit o krok zpět, například při psaní různých textů apod.

Jak na iPhone deaktivovat Zpět zatřesením

V případě, že byste se chtěli vrátit zpět třeba na Macu, tak stačí využít klávesovou zkratku, popřípadě klepnout na Zpět v možnostech. Na iPhonu byste však takové tlačítko hledali marně – a proto existuje funkce Zpět zatřesením, která dokáže akci zpět provést. Zmíněné dialogové okno se každopádně může zobrazit i po nechtěných otřesech, což znamená, že ne každému musí funkce vyhovovat. Dobrou zprávou ale je, že existuje způsob, pomocí kterého lze Zpět zatřesením deaktivovat. Stačí postupovat takto:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak se přesuňte níže a rozklikněte kolonku s názvem Zpřístupnění.
  • Následně v kategorii Mobilita a motorika otevřete první možnost Dotyk.
  • Zde už jen stačí, abyste sjeli o kus níže, kde deaktivujte možnost Zpět zatřesením.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné funkci Zpět zatřesením deaktivovat. To znamená, že už se vám ve vybraných aplikacích po zatřesení jablečným telefonem nebude zobrazovat okno s dotazem na odvolání akce. Pokud vás tedy v minulosti funkce Zpět zatřesením spíše obtěžovala, tak nyní již víte, jak ji vypnout. Pravdou ale je, že funkce Zpět zatřesením dokáže být v určitých situacích užitečná – její (de)aktivaci je však samozřejmě čistě na vás.

odovlat_akci_ios_fb

Dnes nejčtenější

.