Zavřít reklamu

Apple je v posledních letech pověstný tím, že rok co rok představí novou – exkluzivní – barevnou variantu pro své nové iPhony, kterou nahradí tu, jenž coby novou představil o rok dříve. Asi vás proto nepřekvapí, že ani letošek nemá být v tomto směru jiný, byť by se možná chtělo říci, že jen částečně. Na sociální síti Weibo, která je čínskou obdobou amerického Twitteru, se totiž na účtech ověřených leakerů začaly objevovat zmínky o tom, že iPhony 14 a 14 Pro mají dorazit v “nové” fialové barevné variantě. U řady Pro si ji můžete prohlédnout na prvním místě v galerii pod tímto odstavcem, u levnějších iPhonů 14 bohužel v tuto chvíli odstín neznáme. 

Podle informací, které mají leakeři k dispozici, se Apple u obou odstínů snažil vytvořit takovou barvu, která se mění v závislosti na úhlu jejího pozorování a lomu světla – tedy jinými slovy ji tvořil tak jako nedávno představenou zelenou. Ta totiž dle pozorovacích úhlu a světla vypadá občas skoro jako světlá, avšak někdy sklouzne takřka do černé. Zajímají-li vás pak všechny odstíny, ve kterých iPhony 14 (Pro) dorazí, v případě klasických 14 se má jednat o černou, bílou, modrou,, červenou a fialovou, zatímco u řady Pro se dočkáme černé, bílé, zlaté a fialové – v obou případech tedy bude nahrazena modrá a vypuštěna zelená, což je do jisté míry škoda. 

Kromě nové barevné varianty odhalili leakeři vcelku překvapivě i další detail, který se na nás s příchodem iPhonů 14 (Pro) chystá. Apple pro ně má konkrétně vyvíjet lepší přisvětlovací LED diodu nebo chcete-li blesk, byť co přesně tento upgrade přinese je v tuto chvíli nejasné. V úvahu nicméně připadá buď vyšší svítivost, nebo realističtější přisvětlení prostředí při focení za zhoršených světelných podmínek. Na detaily si nicméně budeme muset ještě počkat. 

Dnes nejčtenější

.