Zavřít reklamu

Patříte mezi jedince, kteří rádi běhají, a chcete začít sledovat své výsledky? Chybí vám pro běhání motivace? Chtěli byste začít běhat, ale nemůžete se k tomu dokopat? Pokud jste si byť jen na jednu z těchto otázek odpověděli kladně, tak se vám bude rozhodně hodit tento článek. V tom se totiž společně podíváme na celkově 5 nejlepších běžeckých aplikací na iPhone, díky kterým můžete běhání sledovat a analyzovat, nechat se motivovat, soutěžit s přáteli a mnoho dalšího. Vrhněme se přímo na věc.

Nike Run Club

V případě, že hledáte jednu z nejvíce populárních běžeckých aplikací na iPhone, která rozhodně stojí za to, tak rozhodně běžte do Nike Run Club. Součástí této aplikace je nespočet různých vychytávek, díky kterým se vám bude běhat ještě o něco lépe. Jedná se například o sledování GPS, běh s hlasových průvodcem, týdenní, měsíční a individuální vzdálenostní výzvy, individuální tréninkové plány na míru a nonstop motivace od vašich přátel. Jednotlivé běhy si v Nike Run Club můžete ukládat a následně je sdílet s vašimi přáteli a mnoho dalšího. Instalací NRC tedy rozhodně neprohloupíte a osobně tuto aplikaci mohu doporučit.

Aplikaci Nike Run Club stáhnete zde

adidas Running

Svou vlastní běžeckou aplikaci má samozřejmě i adidas. Stejně jako v případě Nike Run Club je i aplikace adidas Running velmi populární a řadí se mezi naprostou špičku mezi běžeckými aplikacemi. Součástí této aplikace je možnost sledování běhů pomocí GPS, sledování vzdálenosti, délky, spálených kalorií a tepu srdce. Kromě běhu pak můžete v rámci této aplikace sledovat také jógu, hiking, jízdu na kole a několik dalších sportů. V aplikaci můžete využít také virtuální běžecké závody, ve kterých můžete závodit s různými atlety z celého světa. Nechybí nespočet různých funkcí pro motivování, například výzvy, překonávání milníků a mnoho dalšího. V adidas Running si také můžete nastavit svůj cíl s tím, že vám aplikace bude pomáhat s jeho dosažením.

Aplikaci adidas Running stáhnete zde

Runkeeper

Pokud chcete dosáhnout všech vašich cílů, které jste si v běhání stanovili, tak by se vám mohla líbit aplikace Runkeeper, která se nachází pod záštitou značky ASICS. Pomocí této aplikace můžete jednoduše zaznamenávat vaše cvičení a dále si můžete nastavit vaše cíle, u kterých pak můžete sledovat to, jak se vám postupně daří je plnit – a je jedno, zdali se připravujete na maraton, anebo se jen snažíte dostat do formy a zvýšit kondici. Součástí aplikace Runkeeper je pak samozřejmě nespočet různých motivačních způsobů, nechybí možnost pro využití běžeckých trenérů, kteří vám mohou být k dispozici a mnoho dalšího. Nechybí také integrace s hudebními streamovacími platformami, konkrétně s Apple Music a Spotify a vytváření speciálních individuálních plánů, kterých se následně musíte držet.

Aplikaci Runkeeper stáhnete zde

Sports Tracker

Aplikace Sports Tracker je jedna z prvních a bezplatných aplikací, které můžete využít ke sledování nejen běhu, ale prakticky jakéhokoliv jiného cvičení. V rámci této aplikace můžete využívat GPS pro sledování chůze, běhání, hikingu a dalších cvičení, což je samozřejmě základ. Každý svůj běh si ve Sprots Tracker můžete jednoduše naplánovat na mapě, každopádně pokud nic plánovat nechcete, můžete klidně využít nespočet různých běžeckých tras. Veškeré trasy se samozřejmě sdílí s ostatními uživateli s tím, že si je můžete filtrovat podle toho, pro jaký sport jsou určené, popřípadě podle terénu. Nechybí možnost pro sledování vašeho kompletního pokroku – zobrazit si můžete detaily v podobě doby trvání a uběhnuté vzdálenosti, průměrné rychlosti, spálených kalorií, tepové frekvence apod. Využít můžete i tréninkový deník, pro motivaci pak nechybí různé výzvy a mnoho dalšího.

Aplikaci Sports Tracker stáhnete zde

Strava

Poslední aplikací, na kterou se v rámci tohoto článku podíváme, je Strava. Tato aplikace je přímo určená ke sledování běhu a jízdy na kole. Jednotlivá zaznamenaná data můžete přímo v aplikaci Strava analyzovat a pracovat s nimi. Zmínit dále musíme jednu z největších databází běžeckých a jezdeckých tras, společně s informacemi o jejich převýšení, povrchu apod. Samozřejmostí je pak také možnost neustálé motivace, a to díky různým výzvám, které jsou stanovené na celý měsíc, popřípadě samozřejmě můžete také soutěžit se všemi vašimi přáteli. Veškerá data o běhu či jízdě na kole si můžete srovnávat, a to buď se staršími výsledky anebo s vašimi přáteli, nechybí samozřejmě ani různé žebříčky, ve kterých si můžete zobrazit, kdo je nejrychlejší. Jak bylo řečeno, primárně je Strava určená pro sledování běhu a jízdy na kole, kromě techto sportů zde ale můžete sledovat také plavání, hiking, crossfit, cvičení v posilovně, kajak, horolezectví, surfování, jógu a další sporty.

Aplikaci Strava stáhnete zde

Dnes nejčtenější

.