Zavřít reklamu

Komunikovat s vašimi známými či rodinou můžete v dnešní době několika různými způsoby. K dispozici je nespočet chatovacích aplikací, v rámci kterých už navíc ani nemusíte posílat pouze text. Odesílat můžeme obrázky, GIFy, emoji či například zvukové, potažmo hlasové zprávy. Naprosto stejně tomu je i v rámci nativní aplikace Zprávy, v rámci které je možné využít službu iMessage. Díky ní si mohou všichni jablíčkáři psát zcela zdarma, bez nutnosti stahování další aplikace třetí strany.

Jak na iPhone deaktivovat spouštění přehrávání hlasových zpráv po zvednutí

Co se týče hlasových zpráv na iPhonu, tak je můžete jednoduše odeslat podržením ikony zvuku v pravé části textového pole pro zprávu. Maximální délka hlasové zprávy je pak jedna minuta, po které se nahrávání jednoduše ukončí. Pokud byste si chtěli spustit přehrávání hlasové zprávy, tak ve výchozím nastavení stačí, abyste zvednuli iPhonu směrem nahoru k uchu, čímž se přehrávání spustí automaticky. Znám však několik lidí, kteří s tímto způsobem přehrávání mají problémy. Z toho důvodu by vás mohlo zajímat, jakým způsobem je možné automatické přehrávání hlasových zpráv po zvednutí deaktivovat. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu otevřeli nativní aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže, kde najděte a otevřete sekci Zprávy.
  • Následně na další obrazovce sjeďte úplně dolů, a to ke kategorii Zvukové zprávy.
  • Zde už jen stačí, abyste pomocí přepínače deaktivovali Přečíst při zvednutí.

Výše uvedeným způsobem je tedy možné na vašem iPhonu jednoduše deaktivovat automatické přehrávání hlasových zpráv po zvednutí iPhonu směrem k uchu. Vyhnete se tímto zmateným pokusům o spuštění přehrávání hlasových zpráv, jelikož jejich přehrávání budete muset potvrdit ručně klepnutím na tlačítko přehrát u každé zprávy. Osobně mi automatické přehrávání po zvednutí iPhonu směrem nahoru jednoduše nevyhovuje a myslím si, že existuje více jedinců, kteří to mají stejně.

Dnes nejčtenější

.