Zavřít reklamu

Mapy od Googlu patří u řady uživatelů mezi oblíbený nástroj pro plánování tras, zjišťování informací o známých i méně známých místech, zkoumání dopravní situace a řadu dalších účelů. Pokud patříte také mezi příznivce Google Maps, můžete se nechat inspirovat naší dnešní pěticí tipů a triků pro jejich ještě lepší využití.

Prohlídky interiérů

Google Maps nabízí kromě jiného také funkci, díky které si můžete podrobněji prohlédnout interiéry některých rozsáhlejších objektů, jako jsou například letiště nebo nákupní střediska. Pro prohlídku budovy nejprve v mapách zamiřte do příslušného objektu, klikněte na něj a přibližte mapu. Pokud chcete na daném místě vyhledat konkrétní podnik nebo jinou lokaci, zamiřte v panelu po levé straně do sekce Adresář a zadejte příslušný výraz do textového pole.

Zobrazení trasy kliknutím

Pokud chcete v Google Maps zobrazit trasu mezi dvěma body, můžete jednotlivé body zadat do vyhledávacích polí v panelu po levé straně okna. Existuje ale ještě jedna, rychlejší možnost – stačí na mapě vyhledat místo, do kterého se potřebujete dopravit, a kliknout na něj pravým tlačítkem myši. V menu, které se vám zobrazí, nakonec klikněte na Trasa odtud, případně Trasa sem.

Měření vzdálenosti

V Google Maps můžete také snadno a rychle změřit vzdálenost mezi libovolnými body, a to opět pouhým kliknutím. Vyberte první bod, klikněte na něj pravým tlačítkem myši, a v menu zvolte Změřit vzdálenost, a poté kliknutím vyberte druhý bod. Tvar i délku můžete měnit přetažením.

Automatické mazání historie

Pokud nechcete v Google Maps mazat historii ručně, můžete si nastavit interval pro automatické mazání. Zamiřte na web myactivity.google.com. Klikněte na položku Historie polohy, zamiřte do sekce Automatické mazání, a nakonec stačí jen zvolit požadovaný interval.

Návrat v čase

Pokud si rádi prohlížíte vybrané lokace v režimu Street View, možná vás potěší i možnost zobrazení starších záběrů tohoto typu. Nejprve vyhledejte místo, které si chcete prohlédnout. Z pravého dolního rohu přetáhněte ikonku panáčka na místo tak, abyste přešli do režimu StreetView. Nakonec stačí v okně v levém horním rohu kliknout na ikonku hodin a vybrat požadované období. Upozorňujeme, že tuto možnost lze využít jen na vybraných místech.

Dnes nejčtenější

.