Zavřít reklamu

Čas u obrazovky patří mezi užitečné funkce operačního systému iOS. S pomocí této funkce můžete nastavit limity komunikace, užívání aplikací a internetu nejen pro sebe, ale třeba také pro nezletilé členy vaší rodiny. V dnešním článku vám prozradíme, jak aktivovat Čas u obrazovky na dálku, jak vyřešit zapomenutý kód Času o obrazovky a další užitečné triky.

Aktivace Času o obrazovky prostřednictvím Rodinného sdílení

Pokud používáte Rodinné sdílení, můžete Čes u obrazovky vašeho dítěte aktivovat i z vašeho vlastního zařízení. Na iPhonu spusťte Nastavení -> Čas u obrazovky, zamiřte do sekce Rodina a klepněte na jméno dítěte. Klepněte na Zapnout čas u obrazovky a poté ve spodní části obrazovky klepněte na Pokračovat. Nakonec stačí jen nastavit jednotlivé parametry.

Omezení komunikace

Pokud máte obavy, že váš potomek bude komunikovat s někým nevhodným, můžete na jeho zařízení aktivovat také omezení komunikace. Spusťte Nastavení -> Čas u obrazovky a klepněte na Omezení komunikace. Zde můžete nastavit pravidla pro komunikaci, povolit či zakázat úpravu kontaktů nebo provádět správu kontaktů vašeho dítěte.

Kontrola času stráveného u obrazovky

Funkce Čas u obrazovky vás sice průběžně informuje o tom, kolik času jste celkově strávili na vašem iPhonu, někdy se ale hodí znát i detaily o jednotlivých aplikacích. Pokud chcete zjistit, kolik času jste strávili například procházením Instagramu, spusťte na vašem iPhonu Čas u obrazovky a zamiřte do sekce Denní průměr, kde ve spodní části karty klepnete na Zobrazit veškerou aktivitu.

Zprávy o všech uživatelích

Pokud používáte funkci Čas u obrazovky v rámci Rodinného sdílení u více členů rodiny, určitě uvítáte možnost získávání přehledu o všech zapojených zařízeních. Spusťte na iPhonu Nastavení -> Čas u obrazovky. Zamiřte níže do sekce Rodinné sdílení, kde následně aktivujete položku Sdílet mezi všemi zařízeními.

Zapomenutý kód Času o obrazovky

Někdy se může stát, že zapomenete přístupový kód k Času o obrazovky. Není ale třeba se trápit, cesta k jeho obnovení je relativně snadná. Spusťte na vašem iPhonu Nastavení -> Čas u obrazovky -> Změnit kód Času o obrazovky. Ještě jednou klepněte na Změnit kód Času o obrazovky a nakonec nad numerickou klávesnicí klepněte na Zapomněli jste kód. K obnovení dojde po zadání hesla k vašemu Apple ID.

Dnes nejčtenější

.