Zavřít reklamu

Netflix je v současné chvíli nejvyužívanější streamovací službou na světě. Najdete v ní opravdu nespočet různých filmů, seriálů a pořadů, na které se můžete dívat po zaplacení předplatného. Pokud i vy používáte Netflix, tak by se vám mohl líbit tento článek, ve kterém se podíváme na 10 tipů a triků pro Netflix, které musíte znát. Většina uvedených tipů je určených pro webové rozhraní této služby – některé z nich tak nebude možné využít třeba na televizi či chytrém telefonu. Vrhněme se přímo na věc.

Nastavte si zobrazení titulků

Řada pořadů na Netflixu je k dispozici v českém jazyce. Většina z nich však pochopitelně češtinu nemá, takže se musíte dívat v angličtině, někteří diváci pak dokonce upřednostňují anglický dabing před tím českým. V takových případech si samozřejmě můžete nechat zobrazit titulky, u kterých si můžete nastavit jejich vzhled. Pro změnu vzhledu titulků se přesuňte na Netflix.com, přihlaste se a přejděte do vašeho profilu. Poté vpravo nahoře klepněte na váš profil → Account, kde si pak níže v kategorii Profile & Parental Controls rozklikněte váš profil. Následně přejděte do Subtitle appearance a proveďte změny.

Chybí vám nějaký pořad? Zažádejte o něj

Jak už jsem zmínil na předchozí stránce, tak Netflix disponuje opravdu obrovskou škálou různých pořadů. I tak se ale samozřejmě může stát, že nějaký váš oblíbený pořad, na který byste se chtěli podívat, na Netflixu jednoduše nenajdete. V takovém případě můžete využít tento formulář, do kterého můžete napsat, o jaké nové pořady byste na Netflixu měli zájem. Zde do jednotlivých polí vyplňte názvy chtěných pořadů a poté klepněte na Submit suggestion.

netflix tipy triky

Využijte skryté kódy

Při prohlížení pořadů na Netflixu si můžete zobrazit různé kategorie podle toho, co zrovna hledáte. Výběr kategorií je však v klasickém rozhraní značně omezený. Co když vám ale řeknu, že na Netflixu můžete využít speciální tajné kódy, které označují o mnoho více specifické kategorie pořadů? Jednoduše stačí, abyste si našli skrytý kód ke kategorii, kterou chcete vyhledat, a poté si zobrazili veškeré pořady, které do ní spadají. Více informací o skrytých kódech pro Netflix zobrazíte klepnutím na článek, který přikládám níže.

Vymažte historii sledování

Vše, co si na Netflixu pustíte, se automaticky zaznamenává do historie sledování. Tato historie slouží k tomu, abyste se kdykoliv mohli zpětně podívat na to, co jste sledovali, pokud si například nemůžete vzpomenout na název pořadu. Kromě toho se ale historie sledování používá k doporučování nového obsahu. Čas od času se ale můžete podívat na pořad, u kterého nechcete, aby se využíval k doporučení dalšího obsahu. Naštěstí lze historii sledování smazat. Přejděte na Netflix.com, přihlaste se a přejděte do vašeho profilu. Poté vpravo nahoře klepněte na váš profil → Account, kde si pak níže v kategorii Profile & Parental Controls rozklikněte váš profil. Následně přejděte do Viewing activity a u pořadu, který chcete z historie odstranit, klepněte na přeškrtnuté kolečko napravo.

Zobrazte si hodnocení pořadů z různých zdrojů

Když se na Netflixu rozhodnete pro vyhledání nového pořadu, tak si u něj můžete zobrazit náhled, základní popis a procentuální informaci o tom, jak moc pořad zapadá do vašeho repertoáru. Mnohé z nás však zajímá například také to, jak si pořad vede třeba na IMDb.com a dalších podobných stránkách. Pokud byste chtěli ve webovém rozhraní Netflixu u jednotlivých pořadů zobrazit hodnocení z těchto portálů, tak stačí, abyste si pořídili rozšíření Trim. Tohle rozhraní je kromě Netflixu k dispozici i pro Prime Video. Není však určené pro Safari, ale pro Google Chrome.

Odstraňte dialogové okno „stále se díváte?“

Po určité době sledování nějakého pořadu se vám na obrazovce objeví dialogové okno, které se vás ptá na to, zdali se ještě díváte. Pro mnohé uživatele, kteří jsou schopní zhlédnout 30 dílů seriálu za jedinou noc, je tohle dialogové okno samozřejmě otravné, jelikož pokud nezareagujete, tak dojde k pozastavení přehrávání. I v tomto případě však můžete využít rozšíření, a to s názvem Never Ending Netflix. Po instalaci už si můžete být jistí tím, že vás zmíněné dialogové okno nebude obtěžovat. Bohužel, i tohle rozšíření je ale k dispozici jen pro Google Chrome a uživatelé Safari mají smůlu.

Netflix

Stahujte pořady pro offline přehrávání

Pokud používáte Netflix také na iPhonu či iPadu, tak byste měli vědět, že si v rámci aplikace můžete do paměti zařízení stáhnout pořady pro sledování offline. To se hodí například v případě, že se chystáte na dlouhý výlet, kdy při přepravě chcete sledovat nějaké pořady, ale nechce se vám využívat mobilní data. Jednoduše si tak v aplikaci Netflix najdete pořad, který chcete stáhnout, a poté u něj klepněte na Download. Veškeré stažené pořady pak najdete v sekci Downloaded ve spodní části obrazovky. Zde případně můžete klepnout na See What You Can Download pro zobrazení všech stáhnutelných pořadů. Ne všechny pořady lze pro offline sledování stáhnout.

Dívejte se společně s přáteli

Netflix většina z nás sleduje například s drahou polovičkou, a to na jednom zařízení. Někteří uživatelé však sledují pořady také vzdáleně, například s kamarády. Všichni takoví jedinci rozhodně využívají metodu odpočítávání, kdy na tři najednou spustí přehrávání a takto se spolu dívají. Dobrou zprávou je, že existuje o mnoho jednodušší způsob, který můžete využít. Stačí, abyste si stáhli rozšíření s názvem Teleparty, které lze využít na vícero streamovacích platformách.

Nevíte, na co se dívat? Vsaďte na ruletu

Určitě už jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste několik dlouhých (desítek) minut hledali, na co se dneska budete dívat. Občas se může stát, že i skrze tisíce pořadů si na Netflixu prostě a jednoduše nenajdete ten pravý. V takovém případě vám může pomoci ruleta, do které si zadáte určité parametry podle toho, jaký pořad hledáte, a následně dojde k náhodnému vybrání pořadu, na který se můžete podívat. O konkrétním pořadu si samozřejmě můžete zobrazit informace, ať víte, do čeho jdete. Na stránky Netflix rulety se můžete přesunout klepnutím na tento odkaz.

Využijte zámek uživatelského účtu

Je naprosto běžné, že jeden Netflix účet můžete sdílet s ostatními členy rodiny, popřípadě s různými kamarády. Dává to smysl, jelikož takto můžete ušetřit nemalé peníze. Po přihlášení k účtu Netflix je vždy nutné, abyste si vybrali svůj profil. Pokud nechcete, aby se kdokoliv mohl podívat na váš profil, aby zjistil, co sledujete, tak si jej můžete zamknout heslem, což je velmi užitečné. Pro nastavení hesla k vašemu profilu přejděte na Netflix.com, přihlaste se a přejděte do vašeho profilu. Poté vpravo nahoře klepněte na váš profil → Account, kde si pak níže v kategorii Profile & Parental Controls rozklikněte váš profil. Následně přejděte do Profile lock, pak zadejte heslo a potvrďte ho klepnutím na Continue.

Dnes nejčtenější

.