Zavřít reklamu

Jelikož zde máme velikonoční svátky, leckdo usedne k pohádkám. Slušnou nálož pohádek ale naleznete také na Netflixu. Pojďme se na ně podívat.

Čertí brko

Příběh vypráví o vesnici Pytlov, jejíž obyvatelstvo je ze stran přestupků pečlivě sledováno pobočkou pekla. Všechny nekalosti zapisuje Čertí brko. Jednou však přestane fungovat. Film, ve kterém uvidíte i Ondřeje Vetchého.

Madagascar

Byť se nejedná přímo o pohádku, animovaný film Madagascar platí za velmi povedený. Příběh vypráví o zvířatech ze zoo, které se ocitnou v divočině – na Madagaskaru.

Nejkrásnější hádanka

Pohádka Zdeňka Trošky o chasníkovi Matějovi, který má zalíbení v dceře sedláka Majdalence. Otec si ale pro svou dceru přeje jiného nápadníka.

Peklo s princeznou

Princezna Aneta se nechce vdávat, ovšem zrušení svatby by znamenalo válku. Král tedy pošle zprávu, že se o jeho dceru zajímá sám Lucifer. V hlavních rolích uvidíte Jiřího Mádla a Terezu Rambu.

Princezna zakletá v čase

Velmi povedená pohádka, která vypráví o prokleté princezně. Jestli chce zachránit sebe a království, musí prolomit kletbu čarodějnice, která ji uvěznila v čase

Zakleté pírko

Další pohádka z dílny Zdeňka Trošky. Zlé nevlastní sestry zjistí, že se Aninka schází se zakletým princem, a rozhodnou se jí štěstí překazit. Nebojácná dívka se ale vydává do světa, aby svého milého zachránila.

Sedmero krkavců

Československá pohádka natočená na motivy knihy Boženy Němcové. Mladé děvče na sebe bere nelehký úkol. Musí se pokusit zachránit své bratry a zbavit je prokletí, které na ně uvrhla jejich matka. Film získal tři České lvy.

Když draka bolí hlava

Nutno říct, že tento film byl kritikou pořádně sepsut. I na čsfd můžete vidět pouze 13 %. Jedná se ovšem o poslední filmovou roli Karla Gotta, proto tento film ve výběru je. Kromě Mistra zde můžete vidět také Miroslava Šimůnka nebo Kateřinu Brožovou.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.