Zavřít reklamu

Souvisejíci

Nejlepší turistické mapy začínají být v poslední době opětovně hojně vyhledávané. Důvod je v tomto případě jednoduchý – venku začíná být pěkně a lidé, kteří nemají rádi zimu, se konečně mohou vydat na oblíbené túry, popřípadě na kolo. Zatímco v minulém roce nám turistiku a cykloturistiku výrazně zkomplikovala omezení kvůli koronaviru, tak v aktuálně už je situace o mnoho klidnější a cestovat můžeme prakticky jakkoliv, a to za určitých podmínek i do zahraničních zemí. Pojďme se společně v tomto článku podívat na výběr 5 nejlepších turistických map, které jste schopni stáhnout a využít na iPhone.

Nejlepší turistické mapy zobrazíte zde:

Na kole i pěšky

Ať už se řadíte mezi milovníky klasické turistiky anebo máte radši cykloturistiku, popřípadě pokud si libujete tak nějak v obojím, tak se vám rozhodně bude hodit aplikace Na kole i pěšky. Součástí této aplikace je nespočet různých stezek, které jsou určené jak pro pěší a cyklisty, tak i pro in-line bruslaře či například vodáky a běžkaře, tudíž aplikaci využije opravdu každý. Stačí, abyste si aplikaci spustili, vyhledali lokaci a ihned se můžete podívat, co všechno je v okolí k dispozici. Ideální je tato aplikace i pro plánování výletů, jelikož si v rámci ní můžete na trase zobrazit body zájmu, kterých je více než 30 tisíc. Mezi ně se řadí například atrakce, muzea, galerie, památky, restaurace, koupaliště, vinotéky a mnoho dalšího.

Aplikaci Na kole i pěšky stáhnete zde

Mapy.cz

Pokud patříte mezi jedince, kteří často cestují autem, a to jak za zábavou, tak i pracovně, tak s opravdu velkou pravděpodobností využíváte pro navigaci českou aplikaci Mapy.cz, za kterou stojí Seznam. Věděli jste však o tom, že aplikace Mapy.cz není určená pouze pro navigování, ale také například pro zobrazení turistických map, které využijí jak turisti, tak i cykloturisti, vodáci či běžkaři? Primárně se Mapy.cz v tomto ohledu zaměřují samozřejmě na Českou republiku, avšak mnoho turistických map je k dispozici i pro zahraniční státy. Počet a výběr turistických map se neustále zvětšuje a zlepšuje, navíc k tomu si vybranou oblast můžete stáhnout i pro offline použití, což se hodí tam, kde není signál.

Aplikaci Mapy.cz stáhnete zde

Mobilní turistický průvodce

Jestliže sháníte jednoduchou aplikaci, která dokáže ve vaší oblasti zobrazit turistickou mapu a v ní různé turistické zajímavosti, tak je přesně pro vás Mobilní turistický průvodce. Tato aplikace nabízí specifický design a jednoduché ovládání. Při plánování cesty si samozřejmě můžete zobrazit hromadu bodů zájmů, na kterých se můžete zastavit. Součástí jednotlivých míst je textový popis, společně s fotografiemi a dalšími informacemi, které se hodí. I v případě Mobilního turistického průvodce můžete jednotlivé turistické mapy zobrazovat v režimu offline, tedy tam, kde není k dispozici mobilní signál a připojení k internetu. Exkluzivní funkcí této aplikace je hlasový průvodce, který vás provedete městem, regionem, cyklostezkou či stezkou pro pěší, a to v několika jazycích.

Aplikaci Mobilní turistický průvodce stáhnete zde

PhoneMaps

Aplikace PhoneMaps je zaměřená především na všechny turisty a cykloturisty, jelikož disponuje přístupem k nespočtu turistických map. Při využití této aplikace si můžete být jistí tím, že se vám podaří naplánovat takový výlet, o kterém se vám snad ani nesnilo. Jak už anglický název aplikace napovídá, tak PhoneMaps nevyužijete pouze v Česku, ale i v okolních evropských zemích, kde vám bude dělat skvělého pomocníka a průvodce. Jednotlivé trasy, které si naplánujete, následně můžete stáhnout pro offline použití, což se opět hodí na místech bez signálu. Exkluzivně pro Česko a Slovensko jsou k dispozici speciální mapy v měřítku 1:25 000, které poskytuje portál www.cykloserver.cz. Veškeré funkce uvnitř aplikace jsou k dispozici zcela zdarma, může se však objevit nějaká ta reklama.

Aplikaci PhoneMaps stáhnete zde

Maps.me

Patříte mezi jedince, kteří raději než do přírody vyrazí do nějakého známého (či neznámého) města? Pokud jste si odpověděli kladně, tak budete potřebovat jedinou aplikaci – Maps.me. Tato aplikace je důkazem toho, že i ve městech existuje nespočet krásných míst, na která byste ale rozhodně jen tak nepřišli. V rámci Maps.me si můžete, kromě krásných míst, nechat zobrazit také ostatní typy bodů zájmu – například restaurace, bary, historické památky, bankomaty a mnoho dalšího. Maps.me jsou ideální pro použití ve větších městech, která patří mezi primární turistické destinace. Zde si můžete zobrazit také informace o dopravě, například tedy o metru, autobusech apod. Nechybí ani možnost pro stažení jednotlivých map pro offline použití, takže nebudete potřebovat ani mobilní data.

Aplikaci Maps.me stáhnete zde

Dnes nejčtenější

.