Zavřít reklamu

Přestože je vývojářská konference WWDC každoročně zaměřena primárně na software, v minulosti jsme na ní již mnohokrát viděli odhalení nových hardwarů v čele s Macy. A právě ty by si mohly svou premiéru odbýt podle zdrojů velmi dobře informovaného reportéra Marka Gurmana i letos. 

O jaké přesně stroje by se mělo jednat sice Gurman ve své nové zprávě vydané teprve před pár hodinami neupřesnil, nicméně vzhledem k současnému stavu portfolia Applu by dávalo buď smysl uvedení nové generace Macu Pro coby nejvýkonnějšího Macu současnosti, nebo naopak aktualizací stávajících strojů běžících na čipech M1, kdy nejpravděpodobněji se jeví upgrade MacBooku Air či 13” Pro. Dočkat se sice můžeme i jiných překvapení, nicméně vzhledem k minimu spekulací ohledně jiných strojů je pravděpodobnost mizivá. 

Příliš moudří ohledně představení novinek nejsme bohužel ani při snaze odvodit je dle minulosti Applu. WWDC totiž byla využívána jak pro odhalení nejvýkonnějších strojů typu iMac Pro či právě Mac Pro, tak i pro oznámení aktualizovaných MacBooků Air či obecně zařízení, která nejsou minimálně z hlediska divácké základny této události tak úplně zajímavá. O to zajímavější bude proto letošní červen, na jehož začátku konference odstartuje. Může totiž přinést jak nadšení, tak i velké zklamání ve formě nulového hardwaru. 

Dnes nejčtenější

.