Zavřít reklamu

Apple zřejmě již brzy rozšíří nabídku svých nabíječek. Vyplývá to alespoň ze krátce zveřejněného podpůrného dokumentu na jeho vlastním webu, kterého si všiml portál 9to5mac. V tom se píše konkrétně o dosud nepředstavené 35W USB-C nabíječce se dvěma výstupy, pomocí které by tedy šlo nabíjet dvě zařízení současně pomocí kabelu. 

Zatímco design podpůrný dokument neodhalil, podle technických specifikací má podporovat nabíjení pomocí 5VDC/3A, 9VDC/3A, 15VDC/2,33A nebo 20VDC/1,75A, přičemž celkový maximální nabíjecí výkon pro oba porty dohromady je 35W. Nabíječka by tak měla bez problému dostačovat například pro rychlonabíjení iPhonů a Apple Watch, potažmo pro napájení MacBooků Air a současné nabíjení iPhonů. Využití ale bude samozřejmě daleko víc, záležet pak bude jen a pouze na samotných uživatelích. 

Ačkoliv toho o nabíječce již více nevíme, nelze si nevšimnout alespoň z hlediska specifikací jisté podobnosti s nabíječkou, jejíž příchod nedávno předpovídal analytik Ming-Chi Kuo. Ten se sice nechal slyšet, že se bude jednat o 30W adaptér, ale to možná jen proto, že 35W dosud Apple nenabízí a tato hodnota proto je do značné míry překvapením. Pokud se jedná skutečně o Kuem předpovídanou nabíječku, jednat by se mělo konkrétně o GaN model pyšnící se relativně drobným tělem a to díky použití nitridu galia, který nabízí skvělou energetickou účinnost. Kdy přesně novinka dorazí je sice v současnosti nejasné, nicméně vzhledem k tomu, že se o ní hovořilo v podpůrném dokumentu, je více než pravděpodobné, že se tak stane co nevidět. 

Dnes nejčtenější

.